Hanul lui Manuc, Restaurant - Bucuresti Afisari: 338
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 1321
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Franceza , Nr. 62-64, Sector 3 , Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0730188653; 0213122811; 0769075844
-------------------------
Web: Internet
  email: cafemanuc@hanulluimanuc.ro; office@hanulluimanuc.ro
  site: www.hanulluimanuc.ro

 
Cele doua fete a fete ale Hanului lui Manucl  
Detalii  

Cele doua surprinzatoare fete ale Hanului lui Manuc sau care este fata si care este spatele cladirii si cum este posibil ca, dintr-o latura, Hanul sa aiba parter si etaj, iar din latura opusa, cladirea sa aiba parter si doua etaje?

Privita dinspre Piata Unirii, Hanul lui Manuc se arata ochiului ca o cladire calma si alba, cu ferestre si usi maron-inchis, cu parterul inalt, care gazduieste cateva cafenele si bistrouri, si un singur etaj, unde incaperile au ferestruici specifice arhitecturii vremurilor in care acesta a fost construit.

Cele doua surprinzatoare fete ale Hanului lui Manuc sau care este fata si care este spatele cladirii.

Intrarea in toate aceste cafenele si bistrouri de la parterul cladirii se face din strada Halelor, asa cum se numeste portiunea dintre Bulevardul Nicolae Balcescu (intersectia dintre Calea Calarasilor si Piata Unirii) si Bd. Natiunile Unite, care te duce inspre terminatia Caii Victoriei, de-a lungul Dambovitei.

Astfel, esti tentat sa spui ca aceasta este fata Hanului lui Manuc si, daca nu ai treaba neaparat in Centrul Vechi, nici sa mananci, nici sa te duci la ansamblul Curtea Veche ori la Biserica Sf. Anton, chiar nu ai cum sa vezi ca, de fapt, intrarea principala in han este “prin spate”.

Ceea ce, de fapt, reprezinta fata hanului sau intrarea principala, pentru ca pe-acolo, trecand de gangul care marcheaza trecerea spre curtea interioara (terasa), ajungi in inima Hanului.

Privelistea care se asterne este absolut impresionanta, nu numai pentru ca forfota turistilor care vin si pleaca, fotografiind de zor, ori zgomotul mesenilor veseli se amesteca placut cu muzica in surdina. Dar, mai ales, pentru ca, la o privire atenta, se observa un detaliu surprinzator: hanul are aici parter si doua etaje strajuite, fermecator, de cerdacul din lemn masiv.

Cum se explica acest lucru? Privita de sus, cladirea apare ca un patrat perfect, cu mentiunea ca la parter, exact pe portiunea de acces spre curtea interioara, una dintre laturile patratului se intrerupe. Accesul in terasa este in panta care coboara usor spre terasa, in timp ce, si in partea dreapta si in partea stanga, se astern scarile care duc la primul nivel al hanului.

Este vorba despre o tehnica a constructorilor vremii, evident preluata si dezvoltata ulterior de ingineri si arhitecti, aceea de a castiga un nivel in plus la nivelul solului, pentru camari, spatii de depozitare si alte utilitati, nivel “vazut” doar din interior.

Un proiect revolutionar si vizionar pentru acea vreme, Hanul lui Manuc este construit pe o fundatie atat de solida, formata din piloni de lemn de mare rezistenta, incat intemperiile naturii sau intentia oamenilor (vezi decizia de demolare din vremea comunistilor) nu au reusit sa-l doboare.

Manuc Bei, in urma cu 210 ani, inalta aici hanul care avea sa-i poarte numele, pe un teren cumparat exact in ideea de a construi o cladire “cum nu era alta in Bucuresti”. Poate nu neaparat ca un afront adus Curtii Domnesti de vizavi, si locuitorilor acesteia, dar in mod sigur pentru a-si spori faima si, bineinteles, averea.

Atunci, Manuc s-a bucurat numai zece ani de hanul sau care, intr-adevar, ajunsese foarte celebru, cautat de comerciantii care veneau cu treburi in Bucuresti, mai apoi de catre politicieni, protipendada, dar si de calatorii obisnuiti.

Astazi insa, Hanul traieste o a doua tinerete, prin grija mostenitorilor sai de a-l conserva si de a-i spori frumusetea si utilitatea pe care o aduce de 210 ani bucurestenilor, romanilor si tuturor de pe aiurea care ii calca pragul.

 

 

 

 

Specific romanesc,organizeaza evenimente.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
maghiran  |  sos vin alb  |  Adidasi  |  Afumaturi carne  |  Aluat frantuzesc  |  Antricot de vita  |  Apa borsec  |  Apa minerala  |  Apa plata  |  Apa plata, minerala borsec   |  Apa tonica  |  Ardei capia  |  Ardei gras  |  Ardei gras rosu  |  Ardei gras verde  |  Ardei iute  |  Aripioare pui  |  Asistent manager   |  Asistent marketing   |  Bere pilsner urquell  |  Borsuri ciorbe supe  |  Bucatarie romaneasca restaurant  |  Bulz ciobanesc   |  Cafea arabica  |  Cafea cu ciocolata si lapte   |  Cafea espresso  |  Cafea instant  |  Calcan gratar  |  Cangur produse carne  |  Carne mici  |  Carne curcan  |  Carne de berbecut  |  Carne oaie  |  Carne proaspata  |  Carne proaspata curcan  |  Carne pui  |  Carti arhitectura  |  Cartofi cu ou si bacon la cuptor  |  Cartofi prajiti  |  Cartofi taranesti  |  Cascaval afumat  |  Cascaval rulada  |  Cascaval vaca  |  Castraveti murati  |  Ceafa de porc la gratar  |  Ceafa porc   |  Ceai instant  |  Ceai musetel  |  Ceai plante  |  Ceai sunatoare  |  Ceai tei  |  Ceai verde  |  Ceapa verde  |  Centru comercial  |  Cereale cu legume  |  Ciocolata alba  |  Ciocolata calda  |  Ciocolata lapte  |  Ciocolata neagra  |  Ciolan afumat fasole  |  Ciolan fasole  |  Ciolan varza  |  Ciorba afumatura  |  Ciorba burta  |  Ciorba de fasole cu afumatura  |  Ciorba de vacuta   |  Ciorba linte  |  Ciorba pui  |  Cotlet porc  |  Cotlete berbecut  |  Crema linte  |  Crochete cascaval  |  Crochete de cascaval   |  Crochete legume  |  Crochete pui  |  Drept comercial  |  Dulceata visine  |  Enciclopedii carti  |  Escalop de porc   |  Escalop de vitel  |  Eveniment corporate  |  Evenimente corporate  |  Fasole cu afumatura   |  Fasole verde  |  Ficat pui  |  File piept pui  |  Foie gras  |  Frigarui de pui cu cartofi prajiti   |  Frigarui de vita   |  Frigarui pui  |  Fulgi cartofi  |  Fulgi cereale  |  Fulgi ovaz  |  Garnituri legume  |  Garnituri salate  |  Garnituri, salate  |  Germeni porumb  |  Gradina vara  |  Hrean cu sfecla  |  Icre de crap  |  Lapte cafea  |  Lapte instant  |  Legume asortate  |  Legume la gratar  |  Legume proaspete  |  Lemn inchis  |  Lemn masiv  |  Lemne foc  |  Locatii evenimente  |  Locul de munca  |  Locuri de munca  |  Locuri de popas   |  Majorate organizari  |  Manager marketing,comunicare   |  Marketing produse  |  Masline rosii  |  Masline verzi usturoi  |  Meniu pui  |  Mese bucatarie  |  Mititei gratar  |  Mix masline  |  Mobila lemn masiv  |  Muschi vita gratar   |  Mustar hrean  |  Mustar iute  |  Muzica veche  |  Nivelul solului  |  Nuca greceasca  |  Orez cu legume  |  Orez iute  |  Orez muschi vita  |  Orez piept pui  |  Orez rosu  |  Organizari botezuri  |  Organizari evenimente corporate  |  Organizari majorate  |  Pastrama porc  |  Pastrama de berbecut  |  Pastrama pui  |  Pastrav la gratar  |  Pastrav prajit  |  Personalitate puternica  |  Peste gratar  |  Piata victoriei   |  Piept curcan  |  Piept de pui ca in provence   |  Piept de pui la gratar   |  Piept presat  |  Piept pui  |  Piloni din lemn  |  Piper alb  |  Piure cartofi  |  Piure legume  |  Preparate berbecut  |  Preparate calde  |  Preparate carne porc  |  Preparate cuptor  |  Preparate legume  |  Preparate miel  |  Preparate porc  |  Preparate pui  |  Preparate traditionale  |  Produse bio  |  Produse carne porc  |  Produse gradina  |  Produse lemn   |  Produse porc  |  Pui ardei iute  |  Pui cartofi  |  Pui cu fasole verde   |  Pui cu sunca si cartofi  |  Pui la gratar cu piure   |  Pui legume  |  Pulpe porc  |  Pulpe pui  |  Restaurant bucuresti  |  Restaurant romanesc  |  Restaurante bucuresti  |  Restaurante sector 3  |  Restaurante specific romanesc  |  Rezistenta cladirii  |  Rosie cu vinete   |  Rosii cherry  |  Rulada de cascaval   |  Rulada de pui cu legume  |  Rulada de sunca cu cascaval   |  Rulada de vitel   |  Salata de cartofi  |  Salata asortata  |  Salata de ardei copti  |  Salata de castraveti  |  Salata de castraveti murati  |  Salata de rosii  |  Salata de sfecla rosie  |  Salata de varza alba  |  Salata de varza murata   |  Salata greceasca  |  Salata icre  |  Salata masline nuca  |  Salata pui  |  Salata pui parmezan  |  Salata sezon  |  Salata sfecla  |  Salata sfecla rosie  |  Salata taraneasca  |  Salata ton  |  Salata verde cu castraveti   |  Salata verde cu ceapa  |  Salate gustari  |  Salate rosii  |  Salate vinete  |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute in foi de varza   |  Sarmalute in foi de varza cu mamaliguta   |  Sarmalute mamaliguta  |  Seminte ardei  |  Seminte castraveti  |  Seminte ceapa  |  Seminte germeni  |  Seminte porumb  |  Seminte rosii  |  Sfecla rosie  |  Snitel de porc   |  Snitel pui  |  Sos mustar  |  Sos tartar  |  Sos usturoi  |  Spatii de depozitare  |  Spatii depozitare  |  Steak de vita   |  Stilul de viata  |  Suc de piersici   |  Suc de portocale  |  Sunculita taraneasca  |  Supa crema  |  Supa de linte   |  Telemea de oaie   |  Telemea oaie  |  Telemea vaca  |  Terasa gradina  |  Terasa interioara   |  Terasa vara  |  Terase bistro  |  Terase lemn  |  Terase restaurante  |  Toba taraneasca  |  Tochitura cu mamaliguta  |  Tochitura dobrogeana  |  Tort ciocolata  |  Ulei prajit  |  Usi biserica  |  Usi interior  |  Usi interior lemn masiv   |  Usi lemn  |  Usi lemn masiv  |  Usturoi fulgi  |  Vanzare vinuri  |  Varza alba  |  Varza calita   |  Varza rosie  |  Vin alb  |  Vin orez  |  Vin romanesc  |  Vin rosu  |  Vin vechi  |  Vinete coapte  |  Vita ardei gras  |  Vita cartofi  |  Vitel cu dovlecei  |  Vrabioara de vita cu legume  |  Zacusca ardei  |  Zacusca fasole  |  Zacusca legume  |  Zacusca vinete  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.