Reprezentanta Comisiei Europene in Romania Afisari: 1255
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ministere si institutii de interes public Vizitatori: 657
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Vasile Lascar, nr. 31, sector 2,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212035400
-------------------------
Web: Internet
  email: comm-rep-ro@ec.europa.eu
  site: ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

 
Antena Directiei Generale Traduceri  
Detalii  video  

Antena Direcţiei Generale Traduceri are rolul de a facilita accesul cetăţenilor la informaţii privind politicile Comisiei, prin traducerea şi adaptarea la contextul local a comunicatelor de presă şi a mesajelor Comisiei. În plus, ea oferă informaţii publicului interesat cu privire la activitatea Direcţiei Generale Traduceri şi asistă unitatea centrală în organizarea, pe plan local, a unor iniţiative precum concursul de traducere Juvenes Translatores sau manifestări dedicate Zilei europene a limbilor (26 septembrie).

Ziua europeană a limbilor, sărbătorită începând cu 2001, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei, reprezintă o ocazie de a pune în evidenţă diversitatea lingvistică a Uniunii şi de a încuraja cetăţenii să înveţe cât mai multe limbi străine. Patrimoniul lingvistic al Uniunii numără, pe lângă cele 23 de limbi oficiale, aproximativ 60 de limbi regionale sau minoritare. În România au fost recunoscute 20 de limbi minoritare, care beneficiază de protecţie conform Cartei europene a limbilor  regionale sau minoritare, document ratificat de ţara noastră în 2007.

La data de 25 septembrie 2009, Antena DGT, în colaborare cu Departmentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului, a organizat o masă rotundă prilejuită de lansarea studiului "Multilingvism şi limbi minoritare în România". Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători din cadrul Institutului de Lingvistică al Academiei Române şi a oferit ocazia celor interesaţi- autorităţi, reprezentanţi ai comunităţilor minoritare, jurnalişti - să se întâlnească şi să dezbată cu privire la situaţia actuală a limbilor minoritare şi la măsurile care trebuie să fie adoptate pentru o mai bună protejare a acestora. În partea a doua a evenimentului a fost organizat un concurs pentru liceeni pe teme legate de multilingvism (constând dintr-un text grilă şi un joc de rol cu tema "Să ne cunoaştem"), la care au participat elevi din cinci licee bucureştene: Liceul francez "Anna de Noailles", Liceul Teoretic Bulgar "Hristo Botev", Liceul Teoretic "Dante Alighieri", Liceul Teoretic "Ady Endre", Colegiul German "Goethe".

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video