Radox - Solutii pentru incalzire si climatizare, Bucuresti Afisari: 186
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Instalatii incalzire (centrale, boilere) Vizitatori: 579
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Timisoara , Nr. 80, Sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0214440741
-------------------------
Web: Internet
  email: radox@radox.ro
  site: www.radox.ro

 
Incalzirea in pardoseala  
Detalii  

De ce încalzirea în pardoseala? Alege un stil de viata sanatos pentru tine si familia ta

 

Sanatatea familiei este extrem de importanta, iar în mediile puternic urbanizate praful este inamicul numarul 1 pentru problemele respiratorii.

Dispunerea aerului la o temperatura uniforma în încapere previne debitele convective enervante care provoaca circulatia prafului, un efect tipic pentru unitatile încalzite prin sisteme traditionale, cum sunt caloriferele.

 

Mai mult, diferenta redusa de temperatura între podea si mediu minimizeaza fenomenele convective naturale, reducând astfel prezenta prafului si, în consecinta, bacteriile pe care le transporta.

Suprafata larga radianta a podelei ofera un aer încalzit la temperatura optima si previne supraîncalzirea camerelor, asa cum se întâmpla în cazul solutiilor clasice de încalzire cu calorifere.

Aerul mai putîn cald este, de asemenea, mai putîn uscat si acest lucru ajuta sistemul respirator sa functioneze corect prevenind inflamatiile mucoasei nazale, precum si a laringitelor si bronsitelor.

 

 Ai control deplin asupra temperaturii din casa - Wellness si comoditate absoluta

 

Pentru o buna exploatare a sistemul radiant, nu este suficient sa controlezi doar temperatura apei din centrala care merge spre circuitele radiante, deoarece acest lucru poate afecta nivelul de confort sau poate conduce la supraîncalzirea din unele camere în mod inutil.

Confortul fiecaruia variaza în functie de perceptia individuala pentru caldura si frig, de utilizarea camerelor, asezarea camerelor catre sud sau nord, etc.

Termoreglarea individuala ofera o solutie rationala si convenabila, furnizând temperatura cea mai potrivita pentru fiecare camera sau zona si combinând cel mai bine confortul si economisirea de energie.

Gama larga de termostate si unitati de termoreglare de la Giacomini acopera orice nevoie, de la cele de baza pâna la cele mai rafinate sisteme si automatizate care au devenit în ultimul timp foarte solicitate pentru cladirile moderne.

Gama include doua clase tehnologice diferite:

   • seria de sine statatoare cu termostate, cronotermostate capabile sa functioneze ca unitati autonome

   • seria Klimabus cu sonde si termostate echipate cu senzori de umiditate, parte a unui sistem de control inteligent si modern

 

 Libertatea de a-ti amenaja caminul asa cum îti doresti

 

Libertatea totala de decorare si flexibilitatea de a folosi spatiul asa cum îti doresti sunt acum cerinte esentiale în viata moderna.

Sistemele de pardoseala radiante nu pun nicio limita la decorarea interioara, te lasa sa îti folosesti creativitatea, eliminând orice bariera functionala si estetica.

Spre deosebire de solutiile clasice, încalzirea în pardoseala este practic invizibila, si nu ocupa spatiul de pe pereti.

Podelele radiante sunt, solutia perfecta si pentru cladirile istorice în care instalatia de încalzire expusa nu este o optiune din constrângeri explicite: proiectul initial ramâne nealterat, asigurându-se un rezultat estetic impecabil.

De asemenea, mai ales în contextul global actual, acest sistem este foarte pretabil în cladirile de birouri din moment ce elimina raspândirea bacteriilor si microbilor în incinta cladirii.

 

 Nu ai niciun zgomot si poti sa dormi linistit

 

Datorita metodei de montare sub sapa, sistemul de încalzire nu produce niciun zgomot de fundal.

De asemenea, vitezele mici ale apei care curge prin conductele sintetice garanteaza linistea ambientala.

Nu în ultimul rând, panourile de izolare ale sistemului radiant au o suprafata insonorizanta care reduce zgomotul între etaje.

Odata montat, orice sunet este mascat de straturile de finisaj si te poti concentra pe lucrurile care conteaza.

 

 Cost redus de întretinere

 

Toate componentele sistemului prezinta o durata lunga de viata, în general mai lunga decât cea a cladirii.

Tevile de plastic folosite pentru distributia apei nu se sparg, nu se fisureaza si nu sunt supuse riscului de coroziune.

Panourile de izolare pe care se prind tevile, realizate din polistiren expandat peste care este turnata sapa speciala, nu sunt supuse stresului de instalare si nu sunt afectate de modificarile din mediul înconjurator.

Nici celelalte componente nu necesita îngrijiri specifice întrucât au foarte putine piese mecanice care pot fi afectate de uzura.

În plus, spre deosebire de caloriferele traditionale care necesita curatare si verificare regulata, sistemul radiant în sine, montat în pardoseala, nu necesita nicio interventie sau verificare.

De-a lungul timpului pot fi necesare verificari ale sistemului de distributie, automatizarii si pompelor care directioneaza apa prin tevi si controleaza temperatura acesteia.

Sistemul montat sub pardoseala, respectiv tevile si panourile izolante, au o durata de viata de 50 de ani fiind de o calitate foarte buna. Beneficiezi de garantie 10 ani, direct de la producator.

 

 Confortul absolut pentru tine si familia ta

 

Prin definitie, experimentam sentimentul de wellness, de bunastare, când nu exista un factor neplacut în mediul înconjurator si ne regasim într-o conditie de neutralitate totala cu mediul înconjurator.

Atunci când definim confortul unei camere conditionate, ne concentram, în general, pe caldura, frig si umiditate.

Dar conceptul de confort este mai structurat si mai complex, tînând cont de multe variabile, unele dintre ele fiind strict subiective: temperatura aerului, umiditatea relativa, viteza miscarii aerului si calitatea acestuia (senzatii olfactive), iluminare, zgomot , precum si factori personali (vârsta, sex, cultura).

Când se iau în considerare principiile confortului:

    • strict din punctul de vedere termic 

    • standardul EN ISO 7730 defineste ce înseamna acesta.

Pe scurt, distributia temperaturii într-o camera este determinata de asa-numita curba ideala de confort termic, conform careia zonele mai apropiate de podea ar trebui sa fie putin mai calde decât cele mai aproape de tavan.

Si din acest punct de vedere, dintre toate sistemele de încalzire, confortul care rezulta din sistemul de incazlire prin pardoseala este cel mai aproape de ideal.

S-a dovedit ca podelele radiante dimensionate corespunzator si realizate cu tehnologii moderne ofera corpului uman niveluri mai ridicate de confort si stare de bine în comparatie cu sistemele traditionale de încalzire prin calorifere: confort sporit cu temperaturi constante si uniforme în camera.

 

 Economie de pâna la 20% la factura de gaz sau electricitate

 

Solutia de încalzire prin pardoseala functioneaza pe principiul diferentelor mici de temperatura între temperatura aerului din camera si cea exterioara, astfel încât aerul permite reducerea dispersiilor de caldura (sau recircularea) si rezultând într-o economie majora de energie. Temperatura apei care curge prin conducte este îmbunatatita prin schimbul termic de iradiere.

Acesta este motivul pentru care sistemele de încalzire în pardoseala pot functiona cu apa încalzita începând de la doar 35 ° C, fata de sistemele traditionale de încalzire cu calorifere (50-60 ° C).

În consecinta, temperaturile la care functioneaza sistemele de încalzire în pardoseala ofera rate mai mari de economisire a energiei si permit exploatarea surselor de energie cu un eficienta mai mare (panouri solare, pompe de caldura, cazane de condensare). Sistemele de încalzire clasice au pierderi termice ridicate comparativ cu sistemele de încalzire în pardoseala ce radiaza uniform o temperatura confortabila, reducând pierderile termice.

Încalzirea în pardoseala produce o temperatura uniforma si confortabila în toate încaperile, astfel reducând necesarul de consum. Acest proces de încalzire reduce facturile de gaz cu pâna la 20%. Din acest motiv, sistemele de încalzire prin pardoseala sunt clasificate international ca având cel mai înalt nivel de eficienta energetica.

Trebuie mentionat ca transferul termic este influentat de anumiti factori:

   • pasul tevilor: cu cât tevile sunt montate mai des, cu atât este mai mare eficienta schimbului termic; practic un pas mai des al tevilor rezulta într-o mai mare economie de pret întrucât apa din conducte nu trebuie sa fie foarte calda pentru a încalzi usor suprafata camerei

    • conductibilitatea tevii: este realizata în cea mai mare parte din plastic, un material care garanteaza o fiabilitate mare pe termen lung, aceste tevi au un cost redus în comparatie cu metalele, nu sunt afectate de coroziune si ofera o versatilitate mare a instalatiei

   • sapa de beton: tevile sunt acoperite cu o sapa special conceputa pentru instalatii radiante, care are o fluiditate excelenta, caracteristici ridicate de conductivitate si inertie termica redusa

    • finisajul: finisajele au caracteristici diferite de izolare si conductivitate; de exemplu, lemnul sau mocheta nu sunt foarte bune conductoare si sunt foarte bune izolatoare, facând transferul termic mai greoi; pe de cealalta parte materiale mai conductoare sunt, de exemplu, ceramica.

 

Esti interesat de o solutie de încalzire în pardoseala?Specialistii nostri îti stau la dispozitie cu solutia potrivita pentru casa si confortul tau:

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
instalatii panouri solare   |  termostat  |  tevi mecanice  |  Accesorii aluminiu  |  Accesorii bar  |  Accesorii boilere  |  Accesorii cazane  |  Accesorii de prindere   |  Accesorii instalatii  |  Accesorii protectie  |  Accesorii pvc  |  Agent curatare  |  Agent frigorific  |  Apa de gura  |  Apa fierbinte  |  Apa potabila  |  Aparate incalzire vanzari, montari  |  Apei potabile  |  Aprindere electronica  |  Arzatoare combustibil  |  Arzatoare industriale  |  Arzator gaze  |  Autorizatii functionare  |  Bariera aer  |  Bariera termica  |  Beton izolare  |  Btu   |  Cablu de alimentare   |  Caldura radianta  |  Calorifere aluminiu  |  Calorifere otel  |  Camera caldura  |  Capacitate de racire  |  Cauciuc sintetic  |  Cazan electric  |  Cazane combustibil solid  |  Cazane de apa calda  |  Cazane de apa calda pe peleti  |  Cazane incalzire centrala  |  Cazane industriale  |  Cazane lemne  |  Cazane otel  |  Cazane pardoseala  |  Cazane solare  |  Centrala termica  |  Centrale comanda  |  Centrale condensare  |  Centrale condensatie  |  Centrale murale  |  Centrale termice  |  Centrale termice condensatie  |  Centrale termice murale  |  Climatizare consultanta  |  Combustibil solid  |  Combustibil centrale termice  |  Combustibil gazos  |  Combustibil lichid  |  Componente mecanice  |  Conducte apa calda  |  Conducte gaz  |  Conductivitate termica  |  Confortului termic  |  Console de prindere   |  Consultanta de specialitate  |  Consum combustibil   |  Consum mic de energie  |  Consum redus energie   |  Consum redus de energie  |  Consumului de timp  |  Control al temperaturii  |  Control al temperaturii  |  Controlul / reglarea temperaturii   |  Cosuri fum  |  Cosuri fum inox  |  Curatare calorifere  |  Curatare interioara auto  |  Dezumidificare automata  |  Echipamente bar  |  Echipamente lucru  |  Echipamente presiune  |  Echipamente vopsit  |  Economie energie  |  Economisirea timpului   |  Efect estetic  |  Efect termic  |  Electrica auto  |  Energie solara  |  Estetica ambientala  |  Filtru aer  |  Functionare acumulator  |  Galvanizata   |  Gama de temperatura   |  Gaz metan  |  Gaze industriale  |  Incalzire lemne  |  Incalzire peleti  |  Incalzire solara  |  Incalzirea apei  |  Indicator digital  |  Instalare aplicatii  |  Instalare calorifere  |  Instalare centrale termice  |  Instalatii apa calda  |  Instalatii ardere  |  Instalatii frig mari  |  Instalatii industriale  |  Instalatii solare  |  Instalatii tehnologice  |  Instalatii termice  |  Instalatii termice rate  |  Instalatii vopsit  |  Invelis de protectie  |  Izolare conducte  |  Izolare pereti  |  Izolare tevi  |  Izolatie termica  |  Led display  |  Linistea interioara  |  Material estetic  |  Material special  |  Materiale traditionale  |  Mediu de cultura  |  Mod de viata  |  Mod viata sanatos  |  Modificare instalatii gaz natural  |  Montaj aluminiu  |  Montaj boiler  |  Montaj pvc  |  Montaj robineti   |  Montare placi termoizolante polistiren  |  Montare punere functiune   |  Nivel de zgomot   |  Nivelul apei  |  Nivelul de zgomot   |  Otel galvanizat  |  Panou cu control digital  |  Panou solar baxi   |  Panouri frig  |  Panouri izolante  |  Panouri mari din polistiren  |  Panouri radiante  |  Panouri solare  |  Panouri solare incalzirea apei  |  Panouri solare termice  |  Parametrii de functionare  |  Pierderi de apa  |  Pierderi de caldura  |  Pierderile de caldura  |  Piese traditionale  |  Polistiren expandat  |  Pompa caldura  |  Pompe apa  |  Pompe beton  |  Pompe caldura  |  Pompe de caldura  |  Pompe industriale  |  Pompe presiune  |  Pompe sapa  |  Pompe solare  |  Prepararea apei calde menajere  |  Presiune de functionare   |  Presiune maxima  |  Presiune nominala   |  Prezenta bacteriilor  |  Producator uniforme  |  Programe comunicare internet  |  Programe vacanta  |  Protectie catodica  |  Protectie energetica  |  Protectie foc  |  Protectie termica  |  Putere maxima  |  Putere nominala la incalzire  |  Putere nominala la racire  |  Radiatoare incalzire  |  Radiatoare otel  |  Radiatoare radox  |  Raft plastic  |  Randament ridicat  |  Reduce temperatura  |  Reducerea temperaturii   |  Rezervoare apa  |  Rezervoare combustibil  |  Rezervoare de lichid  |  Rezervor de apa   |  Rezervor de combustibil  |  Rezervor tampon  |  Robinet de evacuare   |  Robinet de evacuare a apei   |  Robinet siguranta  |  Sapa de nivel  |  Scaderea consumului  |  Senzori de apa  |  Senzori gaz  |  Serpentina otel   |  Service post garantie  |  Sine tavan  |  Sistem confort  |  Sistem informatii  |  Sistem integrat erp  |  Sistem solar  |  Sisteme de izolatie  |  Sisteme de prindere  |  Sisteme iluminare  |  Sisteme incalzire  |  Sisteme incalzire solara apa  |  Sisteme pereti  |  Sisteme prindere  |  Sisteme solare  |  Sisteme solare apa calda  |  Sisteme tehnologice  |  Sisteme verificare tevi  |  Sisteme vopsit  |  Solutii climatizare  |  Solutii domeniul it  |  Solutii incalzire  |  Sonde temperatura  |  Spuma poliuretanica  |  Stil de viata  |  Stil modern  |  Supapa de evacuare a gazelor  |  Tabla aluminiu  |  Tabla de aluminiu  |  Tabla galvanizata  |  Tabla inox  |  Tabla zincata  |  Tabla zincata, inox si aluminiu  |  Tehnica climatizare  |  Tehnologii mediu  |  Temperatura ambientala  |  Temperatura apei   |  Temperatura camerei  |  Temperatura corpului   |  Temperatura de depozitare  |  Temperatura de lucru  |  Temperatura necesara   |  Temperaturi ridicate  |  Tensiunea de alimentare  |  Tevi cupru  |  Tevi cupru  |  Tevi energie  |  Tevi otel  |  Tevi presiune  |  Tevi temperaturi ridicate  |  Tubulatura aluminiu  |  Tubulatura din tabla de inox   |  Tubulatura inox  |  Umiditate relativa  |  Uniforme lucru  |  Unitatea de suprafata  |  Unitatea exterioara   |  Unitatea interioara  |  Vas de expansiune  |  Vas expansiune  |  Vase expansiune  |  Vase presiune  |  Viteza de aer  |  Volum de aer  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.