Pool Control, Oradea - Piscine din polipropilena si beton armat Afisari: 1062
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii exterioare (fatade, alei, piscine) Vizitatori: 580
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Sportului, Nr. 22, Oradea, judetul Bihor
-------------------------
Phone: Telefon
  0721300494; 0259457328
-------------------------
Web: Internet
  email: office@poolcontrol.ro
  site: www.poolcontrol.ro

 
Intretinere Piscine  
Detalii  video  

Oferim servicii de intretinere a piscinelor in zona Oradea, pe baza de abonament! Comercializam accesorii si substante chimice necesare pentru intretinerea piscinelor in toata tara cu transport prin curier cu livrare in maxim 48 de ore.

Intretinerea piscinei in sezon

Pentru a avea apa limpede in piscina tot sezonul, va propunem sa alocati 1-2 ore pe saptamana piscinei pentru a parcurge urmatoarele etape:

1. Analiza apei in piscina

Primul pas in tratare este analiza apei. Cu testerul de analiza se identifica valoarea parametrilor clor si pH. In cazul in care apa da semne de deteriorare aceste analize se vor face imediat, rezulatatele obtinute indicand direct problema. De exemplu: clor combinat mai mare de 0.5 mg/l alcalinitate mai mica de 80.

2. Reglarea pH-ului apei din piscina

Un parametru foarte important in controlul calitatii apei este pH-ul, acesta ne indica daca apa este neutra, acida sau alcalina. Valoarea optima (sau normala) este 7 -7,4. Daca pH-ul apei este mai mic decat 7 atunci apa este acida si actioneaza coroziv asupra metalelor; daca valoarea acestuia este mai mare de 7,4 atunci apar particule de calcar ce provoaca o tulburare a apei care este daunatoare pentru inotatori si pentru dezinfectare. In functie de rezultatele obtinute cu testerul de analiza tratam cu pH plus sau pH minus. Valoarea pH-ului trebuie controlata de doua ori pe saptamana in prima luna dupa umplerea piscinei, apoi saptamanal in tot sezonul respectiv.

3. Curatirea piscinei

Dupa tratrea apei cu pH plus sau pH minus se incepe curatirea bazinului ( aspirarea ) cu un aspirator manual compus din tija, furtun de aspiratie si perie. Furtunul se mufeaza la gura de aspiratie sau la skimmer, avand insa grija sa nu patrunda aer in pompa. Se aspira fundul bazinului, iar peretii se vor peria. Dupa aspirare se va curata linia apei cu un dertergent special (OLDAMED ), iar din skimmere goliti cosuletele de frunze sau iarba. Urmeaza spalarea filtrului si curatirea prefiltrului pompei. In cazul filtrului cu nisip este recomandat ca o data pe saptamana sa fie spalat. Filtrarea v-a fi programata astfel incat interg volumul de apa sa fie filtrat de 4-5 ori in 24 ore, iar la temperaturi de peste 30 grade, recomandarea este sa functioneze 24 h/24 h. Toate tratamentele vor fi inutiele daca filtrarea nu este corespunzatoare.

4. Dezinfectarea apei din piscina

Tinand cont de analiza facuta la inceput tratam apa cu dezinfectant ( Clor granulat sau Clor lichid). Clorul are actiune dezinfectanta buna la un pH de 7.2 – 7.6 . Cand pH-ul este ridicat eficienta acestuia scade avand ca rezultat un consum mai mare de clor. Dezinfectia pe baza de clor este cea mai raspandita mai ales pentru piscinele publice.Concentartia recomandata de clor este de 1.5 – 3 mg/l, in functie de temperatura apei. La aceasta valoare a clorului liber, microorganismele si ciupercile din apa nu se mai multiplica iar apa este dezinfectata si cristalina. Clorinarea de soc devine necesara atunci cand apa se tulbura datorita temperaturilor inalte sau a folosirii intense a piscinei. Mirosul de clor provine de la cloramine, acestea pot fi distruse tot printr-o clorinare de soc a apei, urmata de floculare si spalarea filtrelor.

5. Tratament impotriva formarii algelor

Este foarte important de stiut ca antialgele previn aparitia algelor, nu combat algele deja formate in apa din piscina. De aceea tratamentele cu antialgic se fac preventiv o data la doua saptamani sau dupa ce ploua. In cazul aparitie algelor in piscina primul pas este analiza apei din piscina si tratarea cu clor ( tratament soc). Daca algele sunt depuse in mod uniform pe fundul si peretii bazinului se face o aspirare cu evacuarea ( apa nu trece prin filtru, va merge direct la canal), completare cu apa proaspata si tratament soc cu clor. Cartusul filtrant sau nisipul din filtru vor fi spalate foarte bine si mai des intr-o astfel de situatie. Stropirea peretilor, fundului si colturilor piscinei inainte de umplere constituie un prim pas in lupta contra algelor si sporilor. Important: Nu se trateaza cu antialgic in aceeasi zi in care s-a tratat apa cu clor.

6. Recomandari generale

a. Aveti grija ca nivelul apei din piscina sa fie la jumatatea skimmerului pentru o buna circulatie a apei. b. Controlati des ca skimmerele sa nu fie infundate cu frunze sau alte mizerii pentru ca apa sa poata ajunge la filtru. Scoateti frunzele din skimmerele pentru a nu favoriza formarea algelor. c. Nu incalziti piscina in permanenta la peste 28 grade C pentru ca veti mentine greu echilibrul chimic al apei si veti concentra cantitatea de substante pentru intretinerea piscinei din apa, tulburand apa. d. In zilele fierbinti suplimentati cantitatea de clor dezinfectant. e. In zilele ploioase corectati ph-ul si adaugati antialge. f. Atunci cand folosesc piscina mai multe persoane faceti o analiza dupa folosire si reglati ph-ul si clorul daca este nevoie. g. O data pe saptamana efectuati o clorinare soc-adica aduceti nivelul clorului din apa piscinei la valoarea de 3-5mg/l.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video