Vietnam este un reper al desavârsirii agronomice, producând anual numai minunatii - de la de la faimoasele fructe si legume cu gustul lor inconfundabil, la ceai si mirodenii pana la cafea si perle. Vietnam este cel mai mare producator de Robusta din lume, peste 90% din productia lor apartinând acestui soi, iar 20% din productia mondiala de cafea apartinând lor. Provincia Dalat Lam Dong se afla în limita sudica a tarii, în lantul muntos central si este strabatuta de râul Dong Nai. Aceasta gazduieste 40.000 de hectare de plantatii de Arabica (fiind singurul loc din Vietnam unde se cultiva Arabica). Altitudinea înalta, solul rosu bazaltic, deosebit de fertil si clima calda, umeda formeaza lacasul ideal cafelei de specialitate. Arabica vietnameza uimeste piata de cafea printr-un profil unic în lume, atât de suav si delicat încât nu poate fi comparat cu nicio alta cafea. Noi am ales o împletire a varietatilor Bourbon-Typica, Catura-Amarello si Mundo Nuovo, datorita armoniei dintre corpul plin, cremos si aroma parfumata, delicata. O cafea de dupa-amiaza, cu note subtile de caramel, cacao si ciocolata si postgust dulce de afine si stafide, care a fost procesata prin spalare (adica fructul a fost decojit înca înainte de a fi cules din arbust, urmând a fi spalat si fermentat în apa), accentuându-i astfel finetea gustului . |