Spark Pavele - Pavaje si borduri stradale, Crivina / Giurgiu Afisari: 2460
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii exterioare (fatade, alei, piscine) Vizitatori: 1136
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Campului, , Crivina, judetul Giurgiu
-------------------------
Phone: Telefon
  0744455933; 0771469890
-------------------------
Web: Internet
  email: office@pavaje-pavele.ro
  site: www.pavaje-pavele.ro
  facebook: PavajeSiPavele/

 
Montaj pavele  
Detalii  video  

Peste pietrisul compactat sau peste stratul de beton se aseaza un strat de nisip (sort 0÷4 mm) cu grosimea intre 10-50 mm numit pat de pavaj. Se compacteaza nisipul si se adduce la cota cu ajutorul unui dreptar. Stratul de nisip trebuie sa fie perfect neted, fara urme. Nu trebuie pasit pe suprafata de nisip gata pregatita. Pentru calculul definitiv al inaltimii pavajului este bine sa se stie ca, in final, prin vibrarea pavajului montat pe nisip, inaltimea va scadea cu 2-5 mm.

Montarea elementelor de pavaj

 

Montarea elementelor de pavaj pe stratul de nisip se face prin simpla asezare a acestora in configuratia dorita. Intre elementele de pavaj ramane un rost de1-2 mm. Aducerea la nivel se face cu ajutorul unui ciocan de cauciuc, cu batai usoare.

 

Umplerea rosturilor

 

Dupa terminarea asezarii elementelor de pavaj pe stratul de nisip, rosturile se vor umple cu nisip, dupa care se va matura bine suprafata pavata. Daca mai este necesar, se vor reumple rosturile si se va matura din nou suprafata.Pentru pavajul ECO se vor umple golurile cu pamant fertil, sau pietris ornamental.

 

Montarea bordurilor

Bordurile se monteaza pe sapa umeda. Sapa se aseaza pe un suport de baza format din pietrs compactat cu o grosime intre 100-250 mm. Grosimea stratului de sapa trebuie sa fie intre 50-150 mm functie de tipul si dimensiunea bordurilor. Bordurile carosabile si pentru trotuare se monteaza cu rosturi de dilatare de aproximativ 6 – 8 mm. Bordurile pentru gradina pot fi montate si fara rosturi.Rosturile se chituiesc cu mortar.

Montaj rigole

Rigolele se monteaza ca si bordurile.

Intretinere

 

  • Pavajul se va proteja de substantele chimice (clor, acizi, sare).
  • Nu se vor folosi unelte sau utilaje cu lame metalice pentru dezapezire.
  • Se va respecta gabaritul recomandat de catre producator.
  •  
    Galerie foto (1)
    [Image #1]
    Prezentare video