My House - Magazin home & deco de lux, Bucuresti Afisari: 417
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii si decoratiuni interioare Vizitatori: 908
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Dorobantilor, Nr. 168, Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0723224539; 0212316515; 0212316515
-------------------------
Web: Internet
  email: office@myhousecult.ro
  site: www.myhousecult.ro

 
Tava inox Sambonet Elite Pret: 530,00 RON
Detalii  video  

Din inox Sambonet, Grup Rosenthal

Compania Sambonet

Infiintata in anul 1856 de catre Giuseppe Sambonet, absolvent al Facultatii de Arte Frumoase si fiul unui nobil din oraselul Vercelli, compania italiana Sambonet a devenit la scurt timp furnizorul oficial de tacamuri si accesorii pentru masa si bucatarie al unor prestigioase familii de nobili, printre clientii sai numarandu-se Ducesa de de Genova si Contele de Turin. 

Aproape un secol mai tarziu, in 1932, Sambonet devenea prima companie italiana care sa construiasca o fabrica de productie industriala, capabila sa produca atat tacamuri si accesorii pentru masa din argint masiv cat si tacamuri argintate galvanic. In 1938, a dezvoltat un proces inovator pentru productia tacamurilor din inox dar si o noua tehnica de placare cu argint a acestora. In 1946, incepe productia cutitelor si a lamelor  din inox de cea mai inalta calitate printr-o tehnologie proprie. 

In 1956 Sambonet cucereste pietele internationale fiind ales, intre alti 53 de competitori, pentru a furniza in exclusivitate obiecte si tacamuri din inox hotelului Hilton Cairo. A fost parteneriatul care a marcat inceputul colaborarii companiei Sambonet, ca furnizor exclusiv, pentru hoteluri si restaurante de talie internationala. 

Incepand cu anii '60, designeri cunoscuti au creat colectii speciale pentru Sambonet, marcand astfel accentul pus de compania italiana pentru designul de produs. Roberto Sambonet, in special, a creat colectii extrem de apreciate, printre care "Pesciera", "Center line" si "Linea 50", tavi care pot fi admirate in cadrul muzeului MoMA New York.  Anna Castelli Ferrieri a semnat pentru Sambonet o linie de tacamuri, "Hannah" care a obtinut premiul "Compasso D'Oro" in 1994. Nu trebuie uitata nici colaborarea cu marele arhitect si designer Gio Ponti, colectia creata de acesta producandu-se inca din anul 1932 si pana in prezent. 

In anul 1997, Sambonet a intrat in marele grup Paderno, iar in 2009 a incorporat brandul Rosenthal cu toate subdiviziile sale, oferind astfel o gama completa de produse, de cea mai inalta calitate, pentru segmentul accesorii masa, bucatarie si obiecte decorative. 

Toate colectiile Sambonet sunt produse in Italia. 

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video