My House - Magazin home & deco de lux, Bucuresti Afisari: 422
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Amenajari de spatii si decoratiuni interioare Vizitatori: 911
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Dorobantilor, Nr. 168, Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0723224539; 0212316515; 0212316515
-------------------------
Web: Internet
  email: office@myhousecult.ro
  site: www.myhousecult.ro

 
Lampa Versailles LALIQUE Pret: 29.736,00 RON
Detalii  video  

Lampa din cristal lucrat manual LALIQUE si finisaj cromat.Inaltime x lungime x latime: 45 x 23 x 23 cmGreutate: 9,40 kgPrevazuta cu 1 bec LED E26 sau E27Lampa este compatibila cu becuri din clasa energetica A++, A+, A, B, C, D si EAbajur disponibil in 2 culori: crem si negruManufacturata in Franta

 

Baza acestei lampi, imaginata prima data de  René Lalique  ca vaza, in anul 1939, aduce un omagiu palatului Versailles, capodopera si emblema a arhitecturii clasice franceze. Aceasta piesa majestuoasa se integreaza perfect intr-un cadru clasic. 

LALIQUE -  O mostenire culturala si istorica

Rene Lalique, supranumit "Sculptorul luminii" , este artistul care a provocat prin creatiile sale o adevarata revolutie in domeniul bijuteriilor. Debutand in anul 1885, el este creatorul faimoaselor bijuterii Art Nouveau, adevarate capodopere disputate astazi de catre muzee si colectionari din intreaga lume.

Prima si principala pasiune a bijutierului francez a fost natura. Gratie curiozitatii sale innascute, el i-a urmarit cele mai fine detalii, folosind in crearea bijuteriilor sale toate resursele decorative pe care flora si fauna i le puteau oferi. Accesoriile sale unice, bijuteriile legendare si statuetele din cristal reprezinta toate marca inconfundabila Lalique.

Cristalul - componenta principala a bijuteriei- este cel care ii confera acesteia puritatea, transparenta si luminozitatea. Totodata, cristalul este cel care face o piesa de bijuterie pretioasa si prestigioasa.

Creatiile Lalique pot fi admirate astazi in cadrul Metropolitan Museum of Art de la New York, Musée des Arts Decoratifs - Paris, Virginia Museum of Fine Arts - Richmond, The Hermitage Museum - St Petersburg sau MoMA- Tokyo.

Toate colectiile Lalique sunt realizate manual in atelierele companiei din Franta. 

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video