Liceul Tehnologic Sfantul Antim Ivireanu - Bucuresti Afisari: 1857
Categorie: CURSURI DE INITIERE SI PERFECTIONARE, EDUCATIE, INVATAMANT >> Scoli, licee, colegii Vizitatori: 1239
SUMAR
-------------------------
Istoric (1)
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Poiana Muntelui, Nr. 1, Sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0314380278
-------------------------
Web: Internet
  email: aivireanu@yahoo.com
  site: www.liceulantimivireanu.ro

 
Istoric  
Detalii  

Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu” este un liceu tehnologic cu predare in limba romana .

Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu” provine din fosta Scoala Generala Numarul 191, care a fost inaugurata la 15 septembrie 1965, în Bucuresti, în Raionul „ 16 Februarie”, cartierul Drumul Taberei, ca urmare a generalizarii învatamântului de 8 ani.

În perimetrul acestui cartier îsi asezase, în 1821, Tudor Vladimirescu tabara pandurilor. Tot pe acest câmp al Cotrocenilor Aurel Vlaicu, pionier al aviatiei românesti si mondiale, si-a facut multe din încercarile de zbor, pornind în ultimul sau drum, peste Carpati.

Locul unde a fost construita scoala noastra a fost, în parte, proprietatea unui cetatean numit Dumitru Ghencea, care a vândut terenul apoi unuia pe nume Bucsenescu. O alta parte a fost vânduta bancii din Militari, iar alta a apartinut statului, fiind depozit de furaje pentru armata, crescatorii de porci si gradini de zarzavat.

Cazemata din coltul de SV al scolii, construita între 1886-1887, ale carei ziduri dure nu au putut fi sfarâmate la constructia scolii, a fost acoperita cu pamânt. A fost darâmata abia în anul 1979, cu ocazia lucrarilor de amenajare a unui teren de sport, pe care s-au plantat stâlpi pentru cosuri de baschet. Sub derdelusul pe care, iarna, s-au dat cu saniuta generatii la rând din copiii cartierului, s-a descoperit un depozit cu munitie neexplodata din timpul razboiului.

Constructia scolii a început în 1964 si s-a finalizat în 1965. La data deschiderii, localul avea 24 de sali de clasa, 2 laboratoare-de fizica si de chimie, 2 ateliere-de tâmplarie si de lacatuserie, încaperi destinate directiunii, secretariatului, cancelariei, 2 cabinete medicale, o biblioteca, un depozit pentru material didactic. În parcul scolii s-au adus cca 100 de camioane cu pamânt fertil, care a fost nivelat si plantat cu iarba, arbusti si puieti de arbori de catre elevi, parinti si cadre didactice, în urma a 2400 de ore de munca voluntara.

Începând cu 2009, Liceul Tehnologic ”SF. Antim Ivireanu” a beneficiat de un program de finantare a Bancii Europene pentru Investitii si a Primariei Municipiului Bucuresti în cursul caruia cladirea a fost consolidata, în unele cazuri – reconfigurata spatial.

La 15 septembrie 2009, scoala si-a schimbat statutul, devenind Liceul Ortodox „Sf. Antim Ivireanu”, apoi, în 2012, Liceul Tehnologic „Sf. Antim Ivireanu”, având în continuare clase pentru învatamântul primar si gimnazial, dar si clase de liceu, de filiera tehnologica, cu profil de servicii în domeniul turismului si alimentatiei, având specializarea de tehnician în turism.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Cadre medicale  |  Colegii, licee, scoli  |  Locul de munca  |  Material didactic  |  Scoli cursuri de zi  |  Scoli, licee  |  Servicii medicale  |  Servicii turism  |  Teren baschet  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.