Clubul de Kendo Kenshin Afisari: 2029
Categorie: SPORT, AGREMENT, SPECTACOL >> Arte martiale - cursuri de initiere Vizitatori: 981
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Galati, judetul Galati
-------------------------
Phone: Telefon
  0742887577
-------------------------
Web: Internet
  email: masaj_shiatsu@yahoo.com
  site: https://www.facebook.com/Kenshin-Kendo-Club-Galati-1453136784932003/

 
OJI WAZA  
Detalii  

Oji(ouji) waza are ca baza tehnicile de contraatac.Oponentul tau nu trebuie sa fie intr-o stare de “repezeala”.Inainte de a executa o tehnica oji waza,ar trebui ca tu deja sa-i fi citit modul in care se lupta.Cu alte cuvinte,ar trebui sa-l faci pe oponentul tau sa te loveasca exact cum vrei tu.(ideal)

Nuki waza: apare in kata No. 1(men-nuki-men),kata No. 2(kote-nuki-men) si kata No. 7(men-nuki-do).Poti sa eviti o lovitura la men sau la kote doar prin ridicarea mainilor.(kata No. 1) sau jos (kata No. 2)

In kata No.7,respingi lovitura MEN a oponentului doar trecand in partea dreapta a lui iar apoi lovesti DO.

Suriage waza: apare in kata No.5(men-suriage-men) si kata No.6(kote-suriage-kote).Suriage se poate face cu omote(in partea stanga a shinaiul) sau ura(in partea dreapta a shinaiului).

Men-suriage-men si kote-suriage-men sunt si ele foarte folosite in tehnicile kendoului.

Kaeshi-waza apare in kata No.4(tsuki-kaeshi-men).In kaeshi waza,incheieturile se rotesc pentru a lovi tinta.In kendo,men-kaeshi-do este cel mai folosit.Unii insa sunt buni si la kote-kaeshi-men.

Uchiotoshi:Unii zic ca seamana cu kiriotoshi iar altii nu sunt de acord.Kiriotoshi este ultima tehnica al Itto-ryului.Men-kiriotoshi-men este considerata a fi cea mai dificila tehnica.

Este similiara cu ai-men(ambele destinate menului) dar sabia ta il taie pe oponent inainte ca el sa te atinga pe tine.Arata ca loviturile men din kata No.4,in care ambii uchitachi si shitashi lovesc men.Apoi daca unul foloseste kiriotoshi,in aceasta situatie,el il poate taia pe adversar.

Asadar,uchiotoshi se realizeaza in doi timpi.Ce trebuie sa faci la uchiotoshi,este sa lovesti shinaiul adversarului care vine spre tine iar apoi sa-l lovesti tu pe adversar.Uchitoshi inseamna “a doborî”.

Ca si in Kihon 9 , Bokuto niyoru Kendo Kihon Waza Keiko-ho ,dobori shinaiul adversarului tau in timp ce loveste DO,iar apoi lovesti MEN..

Uchitoshi waza este foarte rar in kendo-ul modern deoarece loviturile sunt prea scurte pentru noi pentru a le executa in aceasta tehnica.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Echipament protectie  |  Lupe citit  |  Stil modern  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.