Kadna Bio Natura Afisari: 747
Categorie: COMERT >> Alimente Vizitatori: 422
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. 13 Decembrie, , Brasov, judetul Brasov
-------------------------
Phone: Telefon
  0755495484
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.kadna-bionatura.ro


 
Proces tehnologic  
Detalii

Cultura ciupercilor – Champignon - (Agaricus bisporus)

Ciuperca champignon, ca aliment nutritiv și factor terapeutic pentru om, este cunoscută din cele mai vechi timpuri.Suprafețele cultivate cu ciuperci sunt în continuă creștere iar tehnologia se află în perfecționare continuă. 

 

Compostul pentru cultură (clasic sau sintetic) are o dublă folosire:

-pentru cultura ciupercilor pe o perioadă de circa 40-45 de zile;

-substratul uzat după recoltarea ciupercilor se poate folosi ca îngrașământ natural (gradina de legume). 

 

Spațiul de cultură

Pentru cultura ciupercilor se pot folosi spații existente dar nefolosite pentru alte activități sau spații special construite pentru înființarea unei ciupercării. 

 

Pregătirea spațiilor de cultură

Pregătirea spațiilor de cultură constă în repararea, dacă este cazul, acoperișurilor, pereților, pardoselii, ușilor, ferestrelor și astuparea găurilor făcute de rozatoare; igienizarea spațiului, care constă în curățirea de resturi vegetale, deratizare; spălarea cu apă curată ori dezinfectarea. 

 

Recepționarea compostului

Compostul furnizat de unul din cei doi furnizori cu care s-au negociat livrările, BIO-FUNGHI S.A. Ungaria este livrat în camioane frigorifice de 20 tone. Compostul este livrat în baxuri de 18=19 kg, înfoliate cu dimensiunile 600x400x180 mm. Temperatura de transport este de max 6gr.C. La recepție se va verifica graficul (diagrama) de temperatură, cantitatea și calitatea produsului livrat. 

 

Așezarea în rafturi

Compostul se așeaza pe rafturi acoperind întreaga suprafață de cultură. După așezare se înlătură stratul superior de folie și se face o ușoară nivelare. 

 

Ciclul de producție

Timp de 45 de zile compostului i se va asigura un microclimat ideal ce are ca și componente temperatura și umiditatea conforme graficului de cultură. 

 

Recoltarea

Ciupercile apar în 3-4 valuri, fiecare val având 3-5 recoltări la interval de 2-3 zile. Recoltatul ciupercilor se execută manual sau mecanizat. Tehnica recoltării manuale constă în desprinderea prin răsucire cu mâna dreaptă iar cu mâna stânga se ține buchetul pentru a nu se smulge. Dacă într-un buchet sunt mai multe ciuperci recoltarea se face eșalonat. Pentru conservare, ciupercile se recoltează în faza de butoni cu dimensiunea de 1-2 cm. 

 

Sortarea și ambalarea

Se face calibrarea ciupercilor după mărimea diametrului, pe calități comerciale ținând cont și de aspect, de deschiderea pălăriei și dimensiunea piciorului. 

 

Păstrarea ciupercilor

Ciupercile se păstrează la temperatura de 2 pana la 5 grade Celsius, în frigider și rămân proaspete timp de 6-7 zile.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
ulei cald  |  Amestec de ingrediente  |  Buchet de legume  |  Camioane frigorifice  |  Ciuperci champignon  |  Ciuperci pleurotus  |  Ciuperci proaspete  |  Ciuperci uscate  |  Componente camioane  |  Componente frigorifice  |  Deratizare  |  Dimensiunile ferestrelor  |  Grade celsius  |  Ingrediente proaspete  |  Legume ciuperci  |  Legume proaspete  |  Nivelare componente  |  Rafturi frigorifice  |  Sare piper  |  Sarmale  |  Transport tehnologic  |  Unt  |  Varza dulce  |  Zile de naä¹âŸtere  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.