Holistic Aura - terapii complementare Afisari: 3613
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Medicina naturista Vizitatori: 1484
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Postavarul, Nr,4 ,sector 3, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0724548559; 0728151623; 0721526193
-------------------------
Web: Internet
  email: schinzelmariana@yahoo.com; paraschiv.ionut@ymail.com; schinzelmariana@yahoo.com; paraschiv.ionut@ymail.com
  site: www.holistic-aura.ro


 
Chakra si canalele de energie - Fotoaura  
Detalii  video  

In interiorul fiecarei fiinte umane exista o retea de nervi si organe senzoriale care interpreteaza lumea fizica exterioara. In acelasi timp, in interiorul nostru exista un sistem subtil de canale, nadisuri si centri de energie.

Chakrele au grija de fiinta noastra fizica, intelectuala, emotionala si spirituala.

Chakrele, numite si roti sau flori de lotus, reprezinta sapte centri energetici din corp.

Ei sunt construiti unul dupa altul, de la cel mai elementar, pamantul, pina la cel mai cosmic.Sunt virtejuri electromagnetice de energie localizate in corpul nostru subtil. Chakra coroana este accesibila doar prin controlarea celorlalte sase. Fiecare din cele sapte chakre are mai multe calitati spirituale. Aceste calitati sunt intacte in noi, si chiar daca nu se manifesta tot timpul, nu pot fi distruse. Cand este trezit Kundalini, aceste calitati incep sa se manifeste in mod spontan si sa se exteriorizeze in viata noastra. Astfel, folosind in mod regulat Kundalini, devenim mai dinamici, mai creativi, increzatori si in acelasi timp foarte umili, iubitori si altruisti.

Cuvantul Kundalini , este derivat din cuvantul sanskrit kundal care inseamna rasucire, bucla. Reprezinta energia primordiala prezenta sub forma a trei bucle si jumatate care se invart sub forma de spirala la baza osului triunghiular de la baza coloanei vertebrale numit osul sacru (sacrum).

Numele latin os sacru sugereaza ca acesta ar fi o parte sacra a corpului. Vechii greci cunosteau acest lucru si de aceea ei l-au numit hieron osteon, deoarece acest os era ultimul care putea fi distrus cand corpul era ars, si de asemenea i se atribuiau puteri supranaturale.

Si egiptenii cunosteau acest os ca fiind foarte important si il considerau locul unei puteri speciale.

In vest Sacrum este simbolizat prin semnul lui Aquarius si prin Sfantul Graal, care contine apa vietii.Chakrele mai atrag energie si din campul energetic universal, care este apoi distribuita prin meridiane, canale ale corpului eteric catre celulele corpului fizic. Scopul este un sistem energetic puternic, clar, echilibrat.

Cu cat sunt mai deschise, mai clare si echilibrate chakrele, cu atit mai multa energie poate circula prin sistemul tau. Aceasta energie este esentiala pentru vitalitate, sanatate si o crestere continua pe toate nivelurile.

Un sistem chakra care este in echilibru este o cerinta obligatorie pentru sanatatea si armonia campului energetic.

 

1. Chakra radacina sau muladhara chakra

Chakra Radacina (ultimul os al coloanei vertebrale, coccis)

Prima chakra este situata mai jos de osul sacrum in care salasluieste Kundalini, iar principalul ei aspect este inocenta si leaga individul cu lumea fizica. Inocenta este calitatea prin care simtim bucurie pura ca a unui copil, fara limitari, prejudecati sau conditionare. Guverneaza instinctul de supravietuire, reprezinta energia vietii.

- Dezechilibru: intreruperea legaturii cu natura. Ne putem axa pe posesii materiale si avem o nevoie adanca de a ne satisface dorintele. Limitarea prejudecatilor sau conditionarea.

- Concentrarea energiei: dezvoltarea stabilitatii, temeliei, energiei fizice, vointei si a sigurantei.

 

2. Chakra sacrum sau svadisthana chakra Chakra Sacrala (ovar/prostata)

A doua chakra este cea a energiei sexuale, creativitatii, emotiei pure, atentiei si cunoasterii pure. Este cea care ne conecteaza la sursa interioara de inspiratie si face posibil ca noi sa simtim frumusetea din jurul nostru. Echilibreaza cantitatea de emotii oferite si primite. Cunoasterea pura data de aceasta chakra nu este mentala, ci este o perceptie directa a realitatii. Centrul placerilor, viciilor, dar si magnetismului personal.- Dezechilibrare: putem fi nesiguri si instabili in probleme sexuale si emotionale. Nu ne putem exprima sentimentele si ne putem suprima nevoile, aparitia si dezvoltarea unor vicii.- Concentrarea energiei: dezvoltarea creativitatii, vindecarii, sexualitatii si reproducerii, dorintei, emotiei.

3. Chakra plexului solar sau manipuraka chakra

Chakra plexului solar (zona buricului)

A treia chakra este cea care ne da simtul generozitatii, satisfactiei complete si a multumirii. Aici este formata personalitatea. Cand este luminata de Kundalini, manipura chakra ne da inaltare spirituala, corectitudinea si simtul intern al moralitatii si echibrul complet la toate nivelurile vietii noastre. Este un spatiu de vindecare a miezului. S-a dovedit ca atunci cand plexul solar este strapuns si trezit de energie, castiga cunostinte despre toate sistemele corpului. Prin extindere, stie si cum sa vindece orice neregula din corp pana la nivel celular. Mai exista si o relatie intima intre plexul solar si creier, plexul solar fiind cel care simte si vindeca, iar creierul cel care gandeste. Impreuna, aceste energii aduc atat purificare, cat si aliniere a factorilor care sunt in neregula. Exprima autodisciplina, vointa de putere si stapanirea de sine.- Dezechilibrare: ni se pare dificil sa avem incredere in cursul natural. Simtim nevoia de a domina, de a fi posesivi.- Concentrarea energiei: dezvoltarea intelectului, ambitiei, puterii personale si a unui sentiment de protectie interioara.

 

4. Chakra inimii sau anahatha chakra

Chakra inimii (zona inimii)

A patra chakra, cea a inimii, este centrul sistemului chakra. Este locul unde se afla spiritul nostru. Atentia noastra poate deveni pentru prima data conectata la Spiritul nostru si devenim constienti de ea gradual. Greselile noastre de identificare cu ego-ul nostru sau conditionarea pot scadea si incepem sa ne identificam cu spiritul nostru, asa cum ar trebui. Compasiunea si dragostea se manifesta din inima noastra si, de asemenea, chakra inimii este cea care ne da simtul raspunderii si al comportamentului fata de ceilalti. Chakra inimii se manifesta in centru, la nivelul osului sternum ca siguranta deplina si incredere. Toate grijile noastre, dubiile si temerile sunt distruse cand chakra inimii este complet luminata de Kundalini.- Dezechilibrare: putem fi nesinceri in relatiile cu ceilalti si cu noi insine. Nu ni se pare usor sa acceptam dragostea daruita de altii.- Concentrarea energiei: dezvoltarea iubirii, compasiunii, constiintei universale si echilibrului emotional; calea iubirii.

 

5. Chakra gatului sau visshudha chakra

Chakra gatului (zona gatului)

A cincea chakra este cea care face ca sentimentele si emotiile sa fie transformate in expresii si sa comunicam prin ele prin manifestari originale. Tendinta de a domina pe ceilalti sau de a te simti dominat de ceilalti, sentimentul de superioritate sau inferioritate si toate geloziile sunt indepartate cand aceasta chakra este hranita de Kundalini. De asemenea, ea este cea care ne da contactul cu intregul, facand posbil ca noi sa simtim unicitatea noastra si faptul ca toti facem parte din intreg si Unic.

- Dezechilibrare: ne temem de judecata si respingere. Am putea vorbi mult, dar fara sa ne exprimam.- Concentrarea energiei: acesta este centrul nostru pentru comunicare, pentru exprimare, ghidare divina.

 

6. Chakra al treilea ochi sau ajna chakra

Chakra fruntii sau al treilea ochi (glanda pineala) - ochiul lui Shiva

A sasea chakra este chakra transcendentei. Este cea care face sa dispara eul nostru, conditionarea, obiceiurile si toate greselile de identificare. Este poarta ingusta care deschide drumul ca constiinta noastra sa se ridice spre destinatia ei finala, care este al saptelea centru. Este centrul intrarii in armonie cu Divinul si determina starea unificatoare a constiintei, o puternica intuitie si intelepciune.- Dezechilibrare: respingem aspectele spirituale. Ne concentram numai asupra intelectului si stiintei.- Concentrarea energiei: dezvoltarea cunoasterii spirituale, puterii fizice, intuitiei, luminii.

 

7. Chakra coroana sau sahasrara chakra

Chakra coroanei

Al saptelea centru integreaza toate chakrele cu calitatile respective. Este ultima piatra de hotar in evolutia cunoasterii umane. Totalitatea unei fiinte care se deschide catre fortele divine. Reprezinta spiritualitatea la nivel suprem, perceptia si unirea cu Divinitatea. "Renunta si Da-i voie lui Dumnezeu!"- Dezechilibrare: sintem incapabili sa depasim anxietatea si frica. Sintem incapabili sa ne imaginam Unitatea Cosmica. Ne simtim deprimati si insatisfacuti.- Concentrarea energiei: dezvoltarea luminarii, constiintei cosmice, energiei si perfectiei.In ceea ce priveste cele trei canale de energie:- stanga - Ida sau canalul lunar, albastru, corespunde trecutului nostru, emotiilor noastre, dorintelor, afectivitatii. Terminatia lui este superego, care este depozitul tuturor amintirilor noastre, al obiceiurilor noastre si al conditionarii. Este asociat cu Shakti-rupa sau principiul feminin.- dreapta - sau Pingala sau canalul solar, galben, este asociat cu principiul masculin si corespunde tuturor actiunilor si planurilor noastre, activitatii noastre fizice si mentale. Terminatia sa este egoul, care ne da ideea de sine, sentimentul ca sintem separati de lume.- Canalul central este canalul ridicarii sau Sushumna si este asociat cu focul si uniunea celor doua. Este puterea care ne sustine evolutia si ne ghideaza, constient sau inconstient, spre cunoasterea totala a sahasrara (a saptea chakra).

 
Galerie foto (5)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5]
Prezentare video