GARDA FINANCIARA COMISARIATUL GENERAL Afisari: 9904
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ministere si institutii de interes public Vizitatori: 4158
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
P-ta Alba Iulia nr. 6, bl. I5, sector 3,
-------------------------
Phone: Telefon
  0213165761; 0213165762
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.gardafinanciara.ro/contact.php

 
Comisariatul General  
Detalii

Comisarul general are calitatea de ordonator tertiar de credite si exercita atributiile legale in aceasta calitate pentru toate unitatile din structura Garzii Financiare. In exercitarea atributiilor sale comisarul general emite decizii. Comisarul general poate delega calitatea sa de ordonator tertiar de credite comisarului sef sectie. Prin actul de delegare se precizeaza limitele si conditiile delegarii.Comisarul general reprezinta Garda Financiara in relatiile cu tertii. Comisarul general numeste, angajeaza, promoveaza, sanctioneaza si elibereaza din functie personalul din structura Comisariatului General, precum si pe cel de conducere din teritoriu, cu exceptia comisarului general prim-adjunct, comisarilor generali adjuncti, comisarilor sefi sectie ai sectiilor judetene si al Sectiei Municipiului Bucuresti, care sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al ministrului economiei si finantelor. Comisarul general asigura, prin deciziile luate, indeplinirea corespunzatoare a atributiilor ce revin Garzii Financiare potrivit dispozitiilor legale in vigoare si raspunde in fata ministrului economiei si finantelor si a presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de intreaga activitate desfasurata de unitatile din structura Garzii Financiare.  Comisarul general este ajutat in activitate de un comisar general prim-adjunct si de 3 comisari generali adjuncti, avand calitatea de functionari publici de conducere. In absenta comisarului general, Garda Financiara este reprezentata de comisarul general prim-adjunct. In absenta comisarului general si a comisarului general prim-adjunct, Garda Financiara este reprezentata de unul dintre comisarii generali adjuncti, pe baza imputernicirii comisarului general, cu instiintarea presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.      

 

Garda Financiară are în structură:

a) Comisariatul General; b) sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti.  

Comisariatul general este structura centrala a Garzii Financiare, care, sub conducerea comisarului general, asigura realizarea strategiei de control, urmareste modul de realizare a atributiilor incredintate sectiilor judetene si Sectiei Municipiului Bucuresti, stabileste masuri operative pentru eficienta controlului curent si a controlului tematic. Comisarii din Comisariatul General al Garzii Financiare au competenta de control operativ si inopinat pe intregul teritoriu al tarii, in conditiile prevazute in prezenta hotarare.In cadrul structurii organizatorice a Comisariatului General al Garzii Financiare si, respectiv, a sectiilor judetene si a Sectiei Municipiului Bucuresti se pot constitui servicii, birouri, compartimente, respectiv divizii.

Sectiile judetene se organizează ca unităţi cu personalitate juridică.Au competenţe teritoriale de control limitate, in cadru judetului in care sunt organizate, cu exceptia cazurilor prevazute de Art. 8 din HG nr. 533/2007Comisarii sefi ai sectiilor judetene si al Sectiei Municipiului Bucuresti au calitatea de ordonatori tertiari de credite. Consiliile locale sprijină comisariatele Gărzii Financiare pentru asigurarea, în condiţiile legii, de amplasamente în vederea construirii de sedii proprii pentru Garda Financiară. În secţiunea legislaţie sunt prezentate actele normative privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Financiare. 

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Administrare eficienta  |  Administrarea domeniului public  |  Autoritatea nationala de control garda financiara, comisariatul general  |  Cod postal  |  Institutii de interes public  |  Legislatie fiscala  |  Modul de administrare  |  Ordonatori tertiari credite  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.