Drenajul limfatic este un tip de masaj special, care ajuta la buna functionare a sistemului limfatic, având beneficii deopotriva medicale si estetice. Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern, format dintr-un costum care îmbraca picioarele si abdomenul, conectat la un aparat de reglare. Este o terapie neinvaziva, fara efecte adverse, care foloseste presiunea aplicata pe suprafata corpului. Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umfla cu aer în timpul drenajului si preseaza alternativ diferite parti ale corpului, de la picioare spre partea superioara, în sensul de circulatie al limfei. Drenajul limfatic este nedureros si relaxant. Presiunea poate fi reglata chiar si în timpul sedintei, daca ti se pare ca devine inconfortabil sau simti ca îti amortesc picioarele. Exista anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afectiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însarcinate. Punând în miscare limfa, drenajul limfatic accelereaza eliminarea toxinelor si procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri: - O sedinta variaza între 30 de minute si o ora.
- Ajuta la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajuta limfa sa circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizeaza procesele de refacere si aparare ale acestuia. Reziduurile din spatiile interstitiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multa putere în lupta împotriva bacteriilor si virusilor.
- Relaxeaza muschii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajuta muschii obositi sa se detensioneze, datorita presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
- Reduce senzatia de picioare grele. Prin drenaj se elimina retentia de apa, ceea ce amelioreaza aspectul de picioarele umflate.
- Îmbunatateste fermitatea pielii. Pe lânga limfa, drenajul stimuleaza si circulatia sanguina prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel ca pielea va fi mai tonifiata.
- Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporala este unul dintre consecintele drenajului limfatic. Datorita sângelui bine oxigenat, pielea îsi va mentine elasticitatea si va arata mai bine.
- Stimuleaza digestia. Masajul abdominal pune în miscare tractul digestiv si sustine buna sa functionare.
- Diminueaza inflamatia dupa efort, accidentari sau interventii chirurgicale. Excesul de lichide se elimina mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau trateaza inflamatia exagerata a tesuturilor, calmând durerea.
- Sedinta de terapie poate fi personalizata, nivelul de presiune, secventa compresiilor si timpul fiind setate în functie de nevoile fiecarei persoane. În plus, exista optiunea de a dezactiva unul sau mai multe compartimente, în cazul în care nu poti suporta presiunea într-o anumita parte a corpului.
|