ExpertulPC - Service Laptop Bucuresti Afisari: 1124
Categorie: REPARATII, SERVICE, INTRETINERE >> Computere si tehnica de calcul Vizitatori: 520
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Strada Mihail Sebastian, nr. 172, sector 5, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0763647070
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@expertulpc.ro
  site: www.expertulpc.ro

 
Curatare Laptop  
Detalii  video  

Semne ca laptopul se supraincalzeste:

 

Acest aspect poate fi resimtit prin atingerea carcasei, uneori ajungand la temperaturi foarte ridicate ce pot cauza chiar arsuri ale pielii.

 

Un alt semn este zgomotul. Cresterea nivelului de zgomot este o caracteristica a supraincalzirei. Viteza rotarii ventilatoarelor din interiorul laptopului este controlata in functie de temperatura componentelor din interior. Daca din cauza prafului sau altor cauze sistemul de racire nu functioneaza corect, ventilatorul va functiona constant la viteza maxima, si ca urmare va produce zgomot puternic.

 

Blocarea si functionarea instabila. Problemele cu sistemul de racire vor conduce la o functionare instabila.

 

Se restarteaza sau se stinge singur. Supraincalzirea procesorului duce la stingera sau repornirea laptopului.

 

Cum se remedieaza problema supraincalzirii?

 

Prima operatiune este diagnoza sistemului de racire. Cu ajutorul unor programe specializate, se evidentiaza temperaturile pentru procesor, placa de baza si placa video, atat la “idle” – cand calculatorul este doar pornit, cat si la incarcare medie/maxima, cand ruleaza aplicatii mai puternice ca jocurile3D sau filmele High Definition.

 

Curatarea radiatorului

 

Este important ca radiatoarele sa fie eliberate de praful acumulat prin circularea constanta a curentului de aer produs de ventilatoare. Radiatorul procesorului, al placii video si al chipsetului sunt complet demontate si atent curatate de orice acumulare de praf.

 

Curatrea ventilatorului

 

Paletele ventilatoarelor acumuleaza deasemenea praf de-a lungul timpului. Curatarea temeinica a acestora cu o pensula sau aer comprimat reduce greutatea si astfel ventilatorul va functioneaza iar la performanta maxima. De asemenea, in urma curatarii de praf sizgomotul se va reduce simtitor, facand operarea mai placuta.

 

Inlocuirea pastei termoconductoare

 

O operatiune extrem de delicata este inlocuirea pastei termoconductoare aplicata pe procesor si chipul video. Acestea sunt mai intai bine curatate de pasta veche si intarita, suflate toate scamele, si intinsa uniform pasta noua.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video