Centrul de sanatate Bioclarmed Afisari: 2684
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Acupunctura Vizitatori: 1044
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Turda, nr. 118, bl. 37, sc. C, ap. 80, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0216657420
-------------------------
Web: Internet
  email: office@bioclarmed.ro
  site: www.bioclarmed.ro

 
Reflexoterapie  
Detalii  video  

Reflexoterapie (reflexologie)

Folosirea mainilor pentru tratarea afectiunilor este mai veche decat orice alta traditie medicala. Cele mai vechi texte scrise despre masaj sunt cele din China de acum 3000 de ani dar bineinteles metoda este mult mai veche. Desi exista foarte multe tipuri de masaj, toate impartasesc aceleasi principii fundamentale:

– circulatia sangelui: pentru sanatatea tuturor partilor trupului este necesara o circulatie corecta a sangelui; – tensiunea acumulata in muschi sau tesuturi poate impiedica circulatia determinand acumularea de toxine la nivel tisular conducand la producerea bolilor; – miscarea fluidului limfatic: sistemul limfatic este aproape tot la fel de intins ca si cel sanguin; circulatia acestuia are rol in eliminarea toxinelor; – eliminarea toxinelor; – eliminarea tensiunii musculare; – stimularea imunitatii; – stimularea bunei functionari a sistemului nervos; – reducerea stress-ului; – integrare psiho-somatica.

Exista foarte multe metode si tehnici de masaj: reflexoterapia (masaj reflexogen) este o aplicatie a reflexologiei. Reflexologia inseamna studiul modului in care unele parti ale corpului sunt conectate cu altele. Este stiinta care pune in legatura zonele reflexogene (de pe picioare, maini, spate, scalp, etc) cu toate organele si tesuturile. Reflexoterapia este metoda cu ajutorul careia putem depista dezechilibre in organe, glande, tesuturi si care trateaza acele zone prin activare si echilibrare.

Reflexoterapia este o tehnica speciala de masaj care foloseste in principal punctele de la nivelul talpilor pentru a stimula organele corespunzatoare. Punctele sensibile (dureroase) sunt de fapt zonele care necesita cea mai mare atentie. Ele pot fi dureroase pentru ca se acumuleaza toxine, blocand circulatia bioenergiei inspre si dinspre organele respective. Bolile nu apar din senin. Ele se dezvolta in timp, uneori cu mult inaintea aparitia simptomelor. De aceea, la nivelul punctelor reflexogene putem sa gasim blocaje inaintea aparitiei bolii, boala urmand sa apara atunci cand in organism exista un dezechilbru fizic, mental sau spiritual.

Reflexoterapia poate avea reactii secundare, ca de exemplu: dureri de cap trecatoare, usoare ameteli, senzatie de greata, tremuraturi, frison, subfebra, poliurie (urinari frecvente si cu cantitati mari). De asemenea, are contraindicatii si dintre acestea fac parte: infarctul miocardic recent (sub 3 ani), ulcer varicos, insuficienta renala cronica stadiul 3-4, gravide, iar in cancer numai sub supraveghere medicala si cu scheme bine verificate.

Daca se vor respecta aceste indicatii vom urma primul dicton al lui Hipocrate „primum non nocer” (in primul rand sa nu faci rau). Se pot trata prin reflexoterapie: bolile aparatului respirator (bronsite, astm, BPOC), bolile aparatului cardiovascular (hipertensiune arteriala, varice, hemoroizi), bolile aparatului digestiv (gastrite, ulcer gastro-duodenal, diaree, constipatie, enterocolite cronice), bolile ficatului si ale vezicii biliare (colecistite, dischinezii biliare, litiaza biliara), bolile pancreasului (pancreatita), bolile aparatului renal (cistite, adenom de prostata, prostatite, litiaza renala), bolile endocrine (bolile glandei tiroide, bolile glandei paratiroide (osteoporoza), bolile glandelor genitale feminine, bolile glandelor suprarenale, disfunctii sexuale, impotenta, ejaculare precoce), bolile metabolice si de nutritie (diabetul zaharat, obezitatea, guta, celulita), bolile reumatice (reumatismul poliarticular cronic, artroze, spondiloza cervicala, toracala, lombara), bolile dermatologice (acneea, eczema, alopecie (chelie), fisuri anale), nevroze, migrene, enuresis, psihopatii, insomnie, depresie, boli ginecologice (sterilitate, frigiditate, tulburari de menopauza), boli ORL (sinuzite), pareze, semipareze.

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic foloseste un sistem compus din mangaieri lungi si frectionari asupra stratului cel mai superficial al muschilor. De obicei urmeaza directia circulatiei sangelui catre inima, caci se pune accent pe stimularea circulatiei sanguine la nivelul tesuturilor, stimulandu-se in acest fel si procesele metabolice. Prin miscarile active sau pasive sau prin folosirea unor forme mai energice de masare se obtine si eliminarea tensiunilor musculare.

Ultima metoda folosita in cadrul cabinetului este masajul limfatic (drenajul limfatic), metoda prin care se imbunatateste circulatia limfei. Este o metoda dureroasa care necesita cunoasterea cu precizie a statiior ganglionare si a vaselor limfatice corespunzatoare.

Presopunctura

Este o forma de masaj sau automasaj, ce se executa prin presarea rotativa (levogir sau dextrogir, dupa cum suferinta este de tip Yang sau Yin) a unor puncte sau mici zone de pe pielea corpului uman, cu influenta directa asupra unor meridiane energetice, numite si meridiane chinezesti; fiecarui organ ii corespund unul sau mai multe astfel de puncte; ele sunt dureroase la presare atata timp cat organul respectiv este in suferinta, durerea disparand o data cu vindecarea acestuia.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video