Centrul de sanatate Bioclarmed Afisari: 2684
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Acupunctura Vizitatori: 1044
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Turda, nr. 118, bl. 37, sc. C, ap. 80, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0216657420
-------------------------
Web: Internet
  email: office@bioclarmed.ro
  site: www.bioclarmed.ro

 
Acupunctura  
Detalii  video  

Medicina chinezeasca este un exemplu de medicina bazata pe natura. Ea foloseste natura si legile care o guverneaza pentru a putea intelege lumea interioara a organismului omului. La baza teoriei medicinei chineze stau 2 concepte foarte importante: Conceptul Yin-Yang: Yin este considerat ca fiind principiul feminin echivalentul noapte, luna negative si Yang masculin, zi, soare pozitiv. Principiul Yin-Yang reflecta o dinamica interdepedenta intre cele doua fenomene; deoarece scopul final al tratamentului este echilibrarea si intarirea organismului. Acesta are in sens general una din urmatoarele tinte: fie tonificarea lui Yang, fie pe cea a lui Yin; fie eliminarea lui Yang, fie pe cea a lui Yin.

Un alt concept este cel al Qi care este tradus prin „energie”, „suflu”, iar ca si explicatie se spune ca Qi este ceea ce face ca viata sa fie posibila.

Exista 12 meridiane principale si cel putin 8 meridiane secundare pe suprafata carora se gasesc puncte prin care putem sa influentam curgerea Qi-ului prin meridiane. Sunt aproximativ 365 de asemenea puncte. Se mai cunosc puncte in afara meridianelor numite puncte extrameridian care pot influenta de la distanta sau prin meridianele secundare miscarea Qi-ului si mai sunt puncte ASHI, numite si puncte dureroase, echivalentul punctelor celor mai dureroase ale pacientului. Acupunctura reprezinta inserarea unor ace subtiri in aceste puncte. Multi pacienti nu sesizeaza intepaturile acelor. Altii simt usoare intepaturi, senzatie de armotire, furnicaturi, durere, caldura etc. Acele pot fi rasucite manual sau stimulate electric (electroacupunctura). Specialistul alege punctele in functie de diagnostic si scopul tratamentului. De obicei, el inteapa simultan mai multe puncte distincte, pe diverse zone ale corpului, in timp ce pacientul sta intins pe o canapea. Inserarea poate dura intre 20 si 40 de minute iar pacientul trebuie sa se relaxeze. In unele forme de medicina chinezeasca specialistul sta alaturi de pacient in timp ce alti acupunctori isi lasa pacientul pe parcursul sedintei in liniste, sa se relaxeze.

Diagnosticul se bazeaza pe identificarea modelelor de semne si simptome. Aceste modele reflecta starea organelor interne si a energiei Qi. Specialistul examineaza comportamentul, constitutia fizica, pielea, starea mentala, preferintele, emotiile, limba, pulsul pacientului. Aceasta maniera de lucru este redata prin expresia: inspecteaza exteriorul, pentru a cunoaste interiorul. Un aspect foarte misterior este diagnosticul prin puls. El indica de fapt modul de circulatie al energiei Qi prin meridiane. Pentru fiecare incheietura a bratelor exista sase localizari principale si asa cum vocabularul eschimosilor este foarte bogat in nuante pentru descrierea zapezii, la fel si medicina chinezeasca poseda un astfel de vocabular pentru descrierea naturii pulsului unei persoane, metoda folosita cel mai frecvent pentru diagnosticare.

Prin acupunctura se pot trata diverse forme de dependenta de droguri, alcool, tutun; poate fi tratata durerea acuta din reumatisme, spondiloze, artroze, migrene, durerea de cap, sinuzite, rinite, otite, astm, bronsite, traheite, tuse cronica, diskinezii biliare, hepatite cronice, gastrite, duodenite, colon iritabil, constipatie, colica renala, insomnii, depresie, anxietate, scaderea imunitatii, dureri musculare, entorse, traumatisme si dureri postraumatice, hipertensiune, diabet, obezitate, oboseala cronica si stress etc.

Moxibustia

Moxibustia reprezinta tehnica de ardere a plantei moxa pe punctele de acupunctura. Aceasta planta arde incet introducand caldura in punctual de acupunctura. Moxibustia este mai veche decat acupunctura. Poate fi asezata pe partea externa a acului sau poate fi asezata pe un strat de sare, ghimbir, usturoi, etc, asezate pe piele pentru a introduce proprietati suplimentare in punctual ales.

Auriculoterapia

Utilizarea zonelor din pavilioanele urechilor, in scopul aplicarii unor proceduri medicale traditionale: acupunctura, presopunctura, reflexologie. Acupunctura auriculara este o tehnica ce foloseste punctele de pe ureche. Unii specialisti o folosesc exclusiv doar pe aceasta. Paul Nogier, medic neurofiziolog francez, a fost cel care a initiat auriculoterapia. Este de fapt o metoda adaptata sistemului occidental.

Electroacupunctura

Complex de proceduri ce utilizeaza in scop terapeutic efectele curentului electric: curenti galvanici, diadinamici, microunde, campuri electromagnetice, curenti exponentiali.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video