CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE HARGHITA Afisari: 3927
Categorie: AFACERI >> Camere de Comert din Romania Vizitatori: 1664
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
P-ta Libertatii nr. 5, Miercurea Ciuc,
-------------------------
Phone: Telefon
  0266371802; 0266371483; 0266371483
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site: www.ccihr.ro

 
Curtea de arbitraj  
Detalii

CURTEA DE ARBITRAJ COMERCIAL intern şi internaţional organizată pe lângă CCI Harghita în temeiul dispoziţiilor art.341 din Codul de procedură civilă reprezintă o instituţie cu caracter permanent care judecă litigiile patrimoniale interne şi internaţionale, născute din fapte şi acte de comerţ, dintre persoane fizice sau juridice, în condiţiile Regulamentului şi Regulilor sale de procedură arbitrală.   

Această formă de soluţionare pe cale amiabilă a litigiilor născute din interpretarea şi executarea obligaţiilor comerciale reprezintă o alternativă la jurisdicţia tradiţională a instanţelor de drept comun şi se bazează pe promovarea principiilor de parteneriat şi celeritate, ţinând cont de uzanţele comerciale specifice aplicabile raporturilor de drept comercial intern şi internaţional.

Arbitrarea litigiilor comerciale interne şi internaţionale se realizează prin intermediul unor arbitrii specializaţi, potrivit normelor de drept sau în echitate, în funcţie de solicitarea părţilor.

Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract, inclusiv referitor la validitatea, interpretarea, executarea ori desfiinţarea lui, se va soluţiona prin arbitraj comercial organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Harghita, în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei Camere. Hotărârea Arbitrală este definitivă şi obligatorie.”

Hotărârea arbitrală investită cu formulă executorie are efectul şi puterea legală a unei hotărâri judecătoreşti, executarea acesteia realizându-se întocmai ca şi în cazul hotărârilor pronunţate de instanţele de drept comun.

 

Pentru informaţii suplimentare cu privire la Regulamentul privind organizarea arbitrajului comercial, precum şi cu privire la lista arbitrilor, vă rugăm să ne contactaţi la sediul C.C.I. Harghita, sau la numerele de telefon 0266-371802; fax 0266-371483.

Persoană de contact: Nagy Noémi - Consilier Juridic.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Arbitraj comercial  |  Camere de comert din romania  |  Caracter juridic  |  Consilier juridic  |  Contract de parteneriat  |  Curtea de arbitraj   |  Curtea de arbitraj comercial  |  Curtea de arbitraj comercial international   |  Drept comercial  |  Solutionare a litigiilor  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.