CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE GIURGIU Afisari: 6769
Categorie: AFACERI >> Camere de Comert din Romania Vizitatori: 3000
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Bucuresti, nr. 57, Giurgiu, judetul Giurgiu
-------------------------
Phone: Telefon
  0246215444; 0246213732
-------------------------
Web: Internet
  email: office@cciagr.ro
  site: www.cciagr.ro

 
Scurt istoric  
Detalii  

GIURGIU- ROMANIA - atestat documentar la 23 septembrie 1403CAMERA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA GIURGIUÎnfiintata prin Decretul Domnesc din 15-27 octombrie 1864 semnat de Alexandra Ioan CuzaPrin Decretul Domnesc din 15/ 27 octombrie 1864 s-a hotarât înfiintarea a 15 Camere de Comert, între care si Camera de Comert Giurgiu a carei circumscriptie,în conformitate cu prevederile decretului domnesc din 3 iulie 1865 cuprindea judetele Vlasca si Ialomita.

În acest cadru juridic Camera de Comert Giurgiu a activat pâna în 1866, când, la 10 mai, în contextul general al masurilorluate în anii 1886 - 1887 pentru dezvoltarea industriei nationale, s-a dat o noua lege prin care se aduceau o serie de modificari în reteaua camerelor de comert.

Lucru semnificativ - potrivit noii legi, numele institutiei s-a schimbat în Camera de Comert si Industrie. Ca urmare a Legii din 10 mai 1886, a fost emis la 4 noiembrie 1886 un decret privitor la delimitarea circumscriptiilor camerelor de comert si industrie, potrivit careia Camera de Comert si Industrie Giurgiu este desfiintata, iar judetele Vlasca si Ialomita, împreuna cu judetul Ilfov constituiau circumscriptia Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.

Aceasta situatie a ramas, în linii generale, neschimbata pâna în 1925, când, prin legea pentru reorganizarea Camerelor de Comert si Industrie din 7 mai s-a prevazut înfiintarea unor noi camere, aratându-se în mod expres, ca porturile dunarene vor avea câte una pentru judetul lor.

Ca urmare a regulamentului de aplicare a acestei legi din 22 mai 1925, s-a reînfiintat Camera de Comert si Industrie Giurgiu .

Potrivit noii legi, camerele de comert si industrie aveau menirea de a contribui la dezvoltarea vietii economice prin înfiintarea de burse de comert, de târguri, oboare, organizarea de expozitii, înfiintarea si subventionarea scolilor industriale si comerciale.

Ele trebuiau si pune la dispozitia guvernului si a celorlalte institutii publice informatii privind comertul si industria, sa adune material pe care sa-l puna la dispozitia comerciantilor si industriasilor, si in evidente firmelor individuale si sociale din circumscriptie, etc.

Toate Camerele de Comert si Industrie erau grupate în Uniunea Camerelor de Comert si Industrie, organizatie cu caracter economic. Totul a functionat pâna în anul 1949 când, prin Decretul 74 Camerele de Comert si Industrie au fost desfiintate si întreg patrimoniul a fost trecut la Ministerul Industriei si Comertului. Din evidentele aflate la Arhivele Nationale în 1947 erau 1900 firme, iar cele industriale se ridicau la 600. Activitatea Camerei de Comert si Industrie Giurgiu si-a reluat activitatea dupa 41 ani prin Decretul Lege 139/ 1990 si HG 799/1990. Decretul 139 a fost modificat si anulat de Legea 335/ 06 Decembrie 2007 - lege dupa care functioneaza în acest moment Camerele de Comert din România.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Camere de comert din romania  |  Caracter juridic  |  Decret lege  |  Directia agricultura ilfov  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.