Casa Bambus - Comercializare parchet si usi, Bucuresti Afisari: 2004
Categorie: ARHITECTURA, CONSTRUCTII, AMENAJARI INTERIOARE SI EXTERIOARE >> Linoleum, mocheta, parchet, pardoseli Vizitatori: 857
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Grivtei, , Nr.184 B, Sector 1, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0747030067 ; 0723597876 ; 0747030066
-------------------------
Web: Internet
  email: casabambus@casabambus.ro; marketing@casabambus.ro
  site: www.casabambus.ro

 
Montarea parchetului masiv  
Detalii  video  

Montarea parchetului masiv a devenit o operatiune pe care din ce in ce mai multi oameni o incearca singuri. In special pentru ca cele mai recente tipuri de parchet au sisteme de imbinare foarte simple. Parchet masiv ramane mai greu de abordat pentru ca tehnica de montare este prin prindere in cuie pe grinzi traverse. Parchetul clasic este mult mai rezistent si de aceea intreaga lucrare merita, desi investitiile sunt mai mari. 

Cititi si despre parchet masiv.

 Iata care sunt etapele de montare pentru parchet masiv

 

1. Grinzile si traversele destinate sustinerii parchetului trebuie sa formeze o grila pe podea. Grinzile se fixeaza in zidarie intr-o parte si alta a incaperii sau se fixeaza pe sapa. Pentru a putea crea o bariera fonica si pentru a evita zgomotele ulterioare, se monteaza pe grinzi in locurile prin care trec traversele benzi de pluta sau cauciuc. Acestea vor amortiza zgomotele de impact dintre traverse si grinzi.

 

 2. Peste grinzi se monteaza prinse in cuie traversele ale caror dimensiuni se aleg in functie de greutatea pe care va trebui sa o sustina. Distanta intre traverse trebuie calculata in asa fel incat sa fie invers proportionale cu grosimea parchetului pentru a evita curbarea acestuia in urma traficului. 

 

3. Parchetul masiv are tot sistem nut si feder pentru imbinarea placilor intre ele dar fixarea acestuia se face in cuie. Prima lamela se prinde batandu-se cuiul in ea. Cuiele se bat in fiecare punct in care placa de parchet intalneste traversa. Cuiele de la umtaorele lamele se bat intr-oparte si oblic. Ele se pot bate pe nut (se aleg cuie cu floare) sau pe felder (in acest caz se folosesc cuie fara floare sau cu floare mica), important este ca ele sa fie batute piezis, intr-o parte, pentru a prinde nutul sau felderul cu tot cu placa de traversa. 

 

4. Pentru lemnul masiv se slefuieste parchetul cu un utilaj adecvat de trei ori pentru nivelarea suprafetei. Slefuirea se face cu benzi abrazive din ce in ce mai fine. Dupa slefuire se instaleaza plintele si abia poi se fac operatiunile de finisare.

Sfaturi utile parchet lemn masiv:

Parchetul de lemn masiv pare sa fie pe cale de disparitie din cauza costurilor pe care consumatorii le percep ca fiind mari. Insa oare este acesta singului motiv pentru care putem opta pentru oricare aletfel de finisaj in detrimentul parchetului masiv.

Care sunt avantajele prezente de acest tip de parchet?

Vom incepe cu partea evidenta, este din lemn masiv si este natural. Produsele care sunt realizate din materiale naturale de fiecare data si vor avea o bila alba in plus fata de concurenta. Indiferent cu ce beneficii vin restul nimic nu se poate compara cu calitatile si imaginea pe care un parchet masiv le are. Eleganta, caldura si versatilitatea, calitatea si durata indelungata de viata, sunt primele dintre avantajele parchetului.

Cam acestea sunt si motivele pentru care fiecare din noi trebuie sa analizeze serios parchetul de lemn masiv.

Parchetul de lemn masiv este un foarte bun izolator, fonic si termic, daca se monteaza asa cum trebuie de catre specialisti. Ceea ce influenteaza performantele acustice ale unei podele de lemn este grosimea acesteia ci cu cat foile de parchet sunt mai groase cu atat acesta isi va face mai bine treaba;

Durata de viata pe care o are parchetul din lemn masiv este nemasurata. Daca este intretinut  corect, protejat de zgarieturi si socuri, ne putem bucura de el decenii intregi.

Caldura pe care o degaja, nu neaparat eficienta termica ci senzatia viziuala unica reprezinta un alt avantaj important al parchetului de lemn masiv. In mod invevitabil, o camera cu o pardoseala naturala va parea mai primitoare si mai calda. Lemnul reprezinta un material cald care mareste si confortul termic.

Textura acestuia nu poate fi egalata de inlocuitori. Este foarte adevarat ca ne putem juca la infinit cu culorile insa nu vorm vedea nervurile si nu vom simti imperfectiunile care dau valoarea specifica lemnului. Toate striatiile sunt motivul pentru care lemnul natural nu are o culoare uniforma ci se prezinta in degradeuri interesante cu insertii de umbra si lumina.

Este disponibil in diverse dimensiuni si va permita sa creati modele inedite si simple, liniare sau de mozaic.

Este igienic si curat. Parchetul de lemn masiv nu atrage praful si nu il retine. Nu favorizeaza aparitia mucegaiului motiv pentru care este recomandat sa fie aplicat in camerele copiilor.

Cum se alege parchetul din lemn masiv?

Primul aspect care contribuie la luarea unei decizii in ceea ce priveste parchetul de lemn masiv este destinatia camerei unde va fi montat parchetul de lemn masiv. Tinand cont de gradul de trafic, redus sau ridicat, se poate opta pentur lemn masiv gros sau subtire. In camerele cum ar fi livingul si bucataria este bine sa se opteze pentru o varianta mai subtire.

Tototdata trebuie sa se tina cont de gradul de umiditate din zonele acestea pentru ca parchetul din lemn masiv are de suferit in special cand nu este tratat corespunzator. Ultimii ani fac posibila integrarea lemnului in bai spre exemplu, datorita tehnologiilor foarte avansate insa este bine sa te asiguri ca parchetul de lemn masiv face parte din acele finisaje care se preteaza in astfel de zone.

Avantajele principale ale parchetului din lemn masiv fac referire si la faptul ca sunt produse naturale, sanatoase si cu durabilitate si rezistenta mare la uzura. Acest tip de parchet poate sa fie reconditionat de fiecare data cand este nevoie, este foarte usor de intretinut, confortabil si bun izolator termic.

Pare mult prea frumos ca sa fie adevarat, nu? Unicul avantaj al acestui parchet este pretul fiind mai costisitor decat parchetul stratificat, insa daca ne gandim la calitatile e care le are costurile sunt justificate. Este un parchet potrivit in spatiile de lux, hoteluri de 4-5 stele sau acolo unde accentul este pus pe calitate si pe aspectul inconfundabil al lemnului. Pentru intretinerea acestui parchet sunt recomandate produsele profesionale care se pot cumpara de la firmele specializate.

Intretinere parchet lemn masiv

Parchetul din lemn masiv este foarte usor de intretinut dar nu  pot fi evitate petele si zgarieturile de fiecare data, si tocmai de aceea e necesar sa stim cum se poate curata si repara in asa fel incat acest parchet sa arate ca nou. Un prim ajutor in intretinerea parchetului depinde de suprafata pe care o are. In cazul in care zgarieturile si petele au trecut doar de stratul de email si nu au ajuns la lemn tot ce trebuie sa facem este sa finisam cu un nou strat de email. Emailul de suprafata precum lacul sau selacul formeaza un strat de protectie pe suprafata lemnului. Uretanul se foloseste cel mai des pentru a finisa suprafetele de lemn. Atunci cand sunt indepartate petele de pe parchet din orice esentade lemn se va incepe de fiecare data de la exteriorul petei catre interiorul sau. De fiecare data se foloseste aceeasi esenta de lemn pe care a utilizat-o si producatorul dar si alte emailuri utilizate la parchet.

Cele mai comune pete si moduri de curatare

Guma de mestecat, ceara si creioanele colorate. Se aplica o punga de gheata peste pata si se tine pana cand pata devine sfaramicioasa si poate fi indepartata. Se va curata ulterior parchetul cu produse de curatare speciale pentru suprafetele date cu uretan.

Scrum. Cele mai comune pete cauzate de tigari se pot curata in trei pasi simpli. Se sterg cu hartie abraziva pana cand arsurile nu mai sunt vizibile se coloreaza apoi cu aceeasi culoare cu care a fost dat parchetul. Culoarea poate fi gasita la producator sau in magazinele speciale. Ulterior se aplica email uretan. Pentru arsurile care intra adanc in lemn este necesar sa inlocuiti bucata arsa sau o portiune din parchet.

Mancare, pete, apa, urme de la anumalele de companie. Se va utiliza un produs special pentru emailul uretan dar si pentru a indeparta petele si urmele. Petele mai dificile necesita curatare suplimentara cu produse speciale pentru lemn.

Uleiul si petele de grasime. Se vor sterge suprafetele cu detergent special pentru uretan, fara apa.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video