CABINET VETERINAR MARCO VET Afisari: 601
Categorie: ALARME, APARARE, PAZA >> Dresaj canin Vizitatori: 678
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Campul Pipera , nr. 115, Voluntari, jud. Ilfov, Voluntari, judetul Ilfov
-------------------------
Phone: Telefon
  0372744214; 0219881
-------------------------
Web: Internet
  email: office@marcovet.ro
  site: www.marcovet.ro

 
Periere  
Detalii  video  

Desi toate etapele de ingrijire a animalului de companie sunt importante si trebuie sa devina o rutina, cel mai usor de facut si cu frecventa cea mai mare este perierea.

Nevoile minime de periere ale unui animal depind in special de tipul acestuia de blana. Animalele cu blana lunga vor avea nevoie de periere zilnica pentru a preveni incalcirea si formarea de ghemotoace. Animalele cu blana de lungime medie sunt si ele predispuse la aceleasi probleme si ar trebui periate macar o data pe saptamana. In cazul celor cu blana scurta perierea poate fi lunara.

In perioada in care naparleste este foarte important ca blana animalului de companie sa fie periat regulat, pentru a scapa in cest fel de par, dar si pentru evitarea formarii de ghemotoace de blana. Perierea frecventa este obligatorie deoarece stimuleaza circulatia sanguina si regenerarea pielii.

Perierea nu are doar rolul de a elimina mizeriile pe care le aduna zilnic pe blana animalul dumneavoastra, ci il si ajuta sa arate si sa se simta excelent, daca este facuta temeinic. In plus, perierea reduce perioada de naprlire si va ajuta sa depistati din timp eventualele probleme dermatologice sau prezenta parazitilor externi la animalul de companie.

Perierea este foarte importanta deoarece blana incalcita este o problema dureroasa si inconfortabila pentru caine. Descalcirea trebuie facuta cu multa grija, dureaza foarte mult si este neplacuta. Odata ce blana s-a deteriorat, nu mai poate fi salvata si trebuie tunsa pentru a se regenera.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video