Toate preparatele folosite la Butoiul Sasului sunt naturale, fiind crescute – cu dragoste - în gradina proprie, la tara, aduse de la un producator autentic. Managerul, domnul Paul, este un sas plin de farmec, umor si întelepciune, un profesionist în tot ce face si un povestitor deosebit. „Butoiul Sasului” în general respecta bucataria germano-saseasca, cele mai cerute specialitati fiind platoul sasesc de ciolan si coastele la gratar. Ciolanul sasesc (cu fasole si varza) e întreg, tinut în condimente, copt în cuptor si are o crusta. Meniul este foarte bogat si original, pe lînga specialitatile traditionale sasesti, servite la gratar sau la frigare, domnul Paul facând rost de cele mai fine si rare delicatese, cum ar fi, de exemplu, trufele. Trufele nu sunt... ciocolate (cum v-ati gândit), ci niste ciuperci speciale, care cresc (6-7 ani) sub pamânt, în paduri de stejari sau aluni si care-s cautate cu câini si porci speciali. Trufele (albe, negre sau rosii) au acelasi miros cu gustul, acelasi gust cu mirosul. Ele de obicei se rad peste preparat sau se taie subtire-subtire. La servirea mesei amfitrionii ofera o afinata facuta acasa si daca buna dispozitie trebuie întretinuta în continuare poate veni si vinul casei, un vin din podgoria Târnavenilor cu totul si cu totul special. |