Clubul Sportiv Black Samurai Afisari: 1465
Categorie: SPORT, AGREMENT, SPECTACOL >> Arte martiale - cursuri de initiere Vizitatori: 706
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0723031536
-------------------------
Web: Internet
  email: csbs.bucuresti@yahoo.com
  site: www.blacksamurai.webs.com

 
Dojo Kun  
Detalii  

Mai intai! Cauta perfectiunea caracterului!                                                                                                         Mai intai! Fii credincios si loial !                                                                                                                     Mai intai ! Dedica-te sincer !Mai intai ! Respecta-i pe ceilalti !                                                                                                                   Mai intai !Nu folosi violenta !

 

Caută Perfecţiunea Caracterului (Caracter)

Karate, este mai mult decât dobândirea unor capacităţi fizice. Toturor începătorilor, mai ales celor tineri, trebuie să li se explice importanţa dezvoltării caracterului prin disciplină şi antrenament riguros. Pentru începător, procesul de formare al caracterului începe cu perfecţionarea tehnicilor prin repetiţie. Spiritul de luptător va fi atins pe măsură ce se capătă încredere, odată cu “şlefuirea” caracterului si al tehnicilor. Prin antrenament pune-ţi în evidenţă aspectele spirituale, nu numai pentru a-ti demonstra calitatile de luptator, ci pentru a trece peste problemele personale, mai ales în situaţiile de criză (examene, boală, probleme casnice sau de servici). Este o cale lungă până la dobândirea puterii spirituale dar odată obţinută şi înţeleasă, vă va da tărie şi linişte interioară pentru tot restul vieţii.

Fii Credincios şi Loial (Loialitate)

Loialitatea este o virtute si reprezintă esenţa tradiţiei samurailor şi a influenţei confucianismului asupra artelor marţiale. Loialitatea trebuie îndreptată către sensei (先生) şi dojo. Elevul trebuie să fie întodeauna loial sensei-ului său şi să înţeleagă sentimentul adevarat al loialitatii fata de principii, în cea mai mare parte, aşa cum era înţeleasă de samurai în epoca medievală, prin legătura până la moarte de seniorul său, fără ezitare. Deşi pare o abordare puţin neobişnuită pentru timpurile pe care le traim, fără loialitate deplină, este greu să te aştepţi ca un sensei să-şi arate increderea si sa transmită toate cunoştinţele unui elev gata să plece pentru un motiv oarecare. Elevul trebuie să demonstreze loialitatea în timp. Credinţa şi loialitatea arătate sensei-ului vor fi răsplătite prin legatura puternica bazata pe incredere si respect reciproc. Daca in alte vremuri transmiterea mai multor cunoştinţe elevului, era oarecum conditionata de loialitatea pe care acesta din urma o arata maestrului, putem spune ca in timpurile noastre, acest sentiment este valabil dar umbrit de modul gresit de a intelege aceasta legatura valoroasă dintre discipol si sensei care stă la baza relaţiei de învăţare si progres.

Dedică-te Sincer (Efort)

Dedica-te sincer si neconditionat înseamnă hotărâre (Hoshin)şi efort pentru atingerea măiestriei în arta karate. În nici un caz nu se poate ajunge la măiestrie fără efort susţinut şi sacrificii din partea practicantului. Efortul trebuie făcut din toată inima şi nu doar superficial. Străduinţa elevului va fi recunoscută de sensei şi va fi răsplătită prin dedicarea unui timp de pregătire mai îndelungat.

Respectă-i pe ceilalţi (Etichetă)

Respectul pentru ceilalţi este o parte importantă a culturii Japoneze şi Okinawaiene, un concept comun tuturor artelor marţiale. Gichin Funakoshi a spus: “Karate începe şi se termină cu RESPECT”. Tot el a spus că: “Fără curtoazie (respect) nu există dojo”. Aceasta este reflectarea formală a naturii poporului japonez şi se manifestă prin înclinarea în timpul antrenamentului, pe stradă, acasă şi la servici sau şcoală. Regulile de etichetă în dojo sunt foarte bine definite. Înclină-te corect şi arată respect în tot ceea ce faci şi oriunde te duci. Fara graba. Respectul trebuie sa vina din suflet si sa nu tradeze fatarnicie sau indolenta. Respectă tot ce te înconjoară: sensei, părinţi, lege, natură, etc.

Nu Folosi Violenţa (Control)

Un luptător antrenat este o persoană cu puteri nebanuite si care manifesta un imens spirit şi o mare forţă. Este deci, nu tocmai corect să-şi folosească aceste calităţi împotriva cuiva nepregătit sau mai slab ca el.. Spiritul unui karate-ka este inbatabil şi cunoştinţele acestuia trebuiesc folosite numai în sprijinul justiţiei (dreptăţii). O persoană cu caracter poate evita o confruntare pentru că poate să-şi controleze emoţiile şi este împăcat, echilibrat ata cu interiorul cat si cu exteriorul spiritului sau. Nu are nevoie să-şi testeze abilităţile pe stradă (în public). Câştigă fără să lupte şi nu va regreta deoarece nu va răni pe nimeni. Este foarte greu să explici elevilor din ziua de azi un astfel de comportament din cauza atitudinii şi nevoii acestora de a câştiga cât mai repede în competiţii ceea ce este complet împotriva principiilor din karate-do şi dojo kun. Este, de aceea, necesar să li se reamintească elevilor, permanent, importanţa dojo kun si puternicul carácter educational al acestei arte martiale.

Reduse ca si inteles, aceste principii, ar putea fi enuntate simplu :

Caracter ! Sinceritate ! Efort ! Eticheta ! Control ! sau Jinkaku ! Sei-i ! Doryoku !    Reigi-i ! Jishuku !

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
energia qi  |  Arme autoaparare  |  Arta cursuri  |  Arte martiale  |  Asistenta medicala  |  Asistenta sociala protectia copilului  |  Bauturi carbogazoase  |  Centuri sportive  |  Club sanatate  |  Consumului de timp  |  Cunostinte de baza   |  Cursuri arme  |  Cursuri arte martiale  |  Cursuri ju jitsu  |  Echipa tanara   |  Fructe mare  |  Japonia   |  Ju jitsu cursuri  |  Mod de viata  |  Mod viata sanatos  |  Performante sportive  |  Raza de actiune   |  Tipuri de manifestari   |  Vitamine copii  |  Vitamine pentru copii  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.