Biserica Sfintii Trei Ierarhi Afisari: 3310
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 1661
SUMAR
-------------------------
Istoric (1)
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Turnu Magurele, nr. 17, sector 4,
-------------------------
Phone: Telefon
  0722345456
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site:

 
Istoric  
Detalii

Tânăra biserică închinată SfinÅ£ilor Trei Ierarhi Vasile, Grigore ÅŸi Ioan se află în sudul capitalei, în cartierul Berceni, pe Str. Turnu Măgurele. Din dorinÅ£a credincioÅŸilor cartierului, care nu aveau în apropiere un lacaÅŸ de închinare, P.C. Pr. Grigore F. Mititean a început această misiune în anul 1994, obÅ£inând binecuvântarea pentru înfiinÅ£area unei noi parohii în această zonă de la P.S. Teodosie Snagoveanul.Demersurile pentru obÅ£inerea unui teren pentru viitoarea biserică au fost numeroase, dar, într-un final, au fost încununate de succes. Dumnezeu a ascultat rugile fierbinÅ£i ale P.C. Pr. Grigore Mititean ÅŸi ale credincioÅŸilor, ÅŸi locul viitorului sfânt lacaÅŸ a fost stabilit în Str. Turnu Măgurele nr. , Consiliul General al Municipiului BucureÅŸti atribuind pentru acesta o suprafaţă de 5000m2.

Locul viitorului lacaÅŸ de închinare a fost sfiinÅ£it la data de 27 septembrie 2003, iar din ziua de 6 noiembrie au început lucrările de înălÅ£are a bisericii. Până în primăvara anului următor, cu ajutorul lui Dumnezeu ÅŸi mijlocirea SfinÅ£ilor Trei Ierarhi, biserica cea nouă era pregătită, deÅŸi în condiÅ£ii modeste, să-ÅŸi primească primii închinători.

 Prima Sfântă Liturghie a fost săvârÅŸită în această Sfântă Biserică în primăvara anului 2004, de atunci aflându-se permanent în slujba credincioÅŸilor din cartierul împrejmuitor. CredincioÅŸii, care au devenit treptat comunitatea vie din jurul parohiei nou formate, au primit cu bucurie construirea bisericii pe această locaÅ£ie, deoarece le scurtează cu aproximativ 2km drumul până la cea mai apropiată parohie, parohia Apărătorii Patriei I. Chiar dacă la început condiÅ£iile în care se slujea au fost precare, dorinÅ£a credincioÅŸilor de a avea în acest loc o biserică a lor, ne-a îmbărbătat ÅŸi ne-a dat putere pentru a continua frumoasa, dar ÅŸi dificila misiune de a construi un sfânt lacaÅŸ primitor pentru credincioÅŸi ÅŸi adecvat slujirii lui Dumnezeu. În prima iarnă de la ridicarea bisericii am slujit fără nici o sursă de căldură; erau -15 °C atât afară, cât ÅŸi în interior.

Ne propunem ca în perioada următoare să demarăm lucrările de pictură a bisericii, ÅŸi totodata, un proiect social care să vină în sprijinul celor aflaÅ£i în nevoie din parohia noastră.

 

 
 
Galerie foto (4)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Lacasuri de cult  |  Slujba la biserica  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.