Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel Afisari: 1714
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 800
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Sfintii Apostoli, nr. 1, sector 4, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0213360784
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site:

 
Arhitectura Bisericii  
Detalii

Este construită pe un plan treflat (27,4 x 7 - 12 m), cu ziduri groase de 1,4 m, cu o turlă pe naos ÅŸi un turn-clopotniţă peste pronaos. Pridvorul este mare, de formă pătrată, mărginit de 3 arcade inegale pe faÅ£ada de apus ÅŸi câte două pe faÅ£adele laterale, sprijinite pe coloane din piatră cu capiteluri florale. Accesul la turnul clopotniţă se face printr-o scăriţă cuprinsă într-un turnuleÅ£ adosat pe latura de nord a pridvorului. Intrarea în biserică este practicată printr-un portal cu ancadrament sculptat în piatră, pe care este reprezentată stema ţării ÅŸi pajura bicefală a Cantacuzinilor.

FaÅ£adele, caracteristice secolului XVII, sunt împărÅ£ite în două registre aproape egale. Cel inferior este decorat cu ciubuce  rotunjite, alternate cu ferestrele mari. În registrul superior sunt alăturate câte două semiarcade.

 

Biserica adăposteÅŸte în pridvor ÅŸi pronaos, cât ÅŸi împrejurul ei, numeroase morminte cu plăci inscripÅ£ionate în piatră.

Extras din: Lucia Stoica şi Neculai Ionescu-Ghinea- Enciclopedia Lăcaşurilor de Cult din Bucureştii, vol. 1, 2005, Ed. Universalia.

 
 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Clopote biserici  |  Lacasuri de cult  |  Turnul bisericii   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.