Adresa: Calea Calarasi nr. 83, sector 3, Bucuresti ..." />
 
 
 
Biserica Sfantul Stefan - Calarasi Afisari: 2614
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 1240
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Calarasi (Calarasilor), nr. 83, sector 3,
-------------------------
Phone: Telefon
  0213370058; 0723657270
-------------------------
Web: Internet
  email: pr.constantin@yahoo.com
  site:

 
Arhitectura Bisericii Sf. Stefan  
Detalii  

.

În 1915-1916, biserica a fost restaurată de Comisia Monumentelor Istorice. A mai fost din nou renovată în 1942 de arh. E. Chefneaux, apoi ÅŸi după cutremurul din 1977.

Pictura interioară, datând din 1866, este refăcută în ulei de către pictorul Tache Ionescu, în maniera lui Tattarescu ÅŸi spălată după 1989. Numai în pridvorul deschis se mai păstrează fragmente din pictura iniÅ£ială.

Este o biserică mică, deosebit de echilibrată prin plastica sa arhitecturală. Are un plan triconc, folosit împreună cu cel treflat, la majoritatea bisericilor din secolul al XVIII-lea post brâncoveneÅŸti, cu pridvor deschis, pronaos cu un turn-clopotniţă, naos ÅŸi altar.

FaÅ£adele au două registre: cel inferior decorat cu firide încheiate cu arce trilobate, iar cel superior, cu medalioane pictate cu icoane de sfinÅ£i. Are de asemeni zugrăvite in culori: brâul, corniÅŸa, arcele turnului, fusurile coloanelor ÅŸi arhivoltele arcadelor pridvorului, cu împletituri de flori ÅŸi frunze.

În anul 2002 preotul  paroh Conf.Univ.Dr. Alexandru Stan s-a ocupat de rezugrăvirea exterioară ÅŸi interioară a lăcaÅŸului.

 

 
 
Galerie foto (12)
[Image #1] [Image #2] [Image #3] [Image #4] [Image #5] [Image #6] [Image #7] [Image #8] [Image #9] [Image #10] [Image #11] [Image #12]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Clopote biserici  |  Culori ulei  |  Lacasuri de cult  |  Pictura icoane  |  Pictura ulei  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.