Biserica Inaltarea Domnului Afisari: 2299
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 1115
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Valea Boteni, nr. 7, sector 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0727713712; 0721659621
-------------------------
Web: Internet
  email: constantin_misu@yahoo.com
  site: www.parohiainaltareadomnului.ro

 
Istoricul Bisericii Inaltarea Domnului  
Detalii  

In urma demolarilor facute de catre Nicolae Ceausescu in Microraionul 4 din Drumul Taberei, mai exact in spatele Liceului PTTR si in fata Scolii Generale nr.176 a rezultat un teren viran. Pe acest teren viran in decursul anilor s-au desfasurat mai multe activitati agricole si s-a incercat constructia mai multor edificii. Nici unul nu a dat roade.In anul 1994 a fost infiintata Asociatia pentru construirea bisericii "Inaltarea Domnului". Timp de 2 ani de zile Asociatia a incercat sa construiasca pe acest teren viran o biserica. Lucrul acesta nu a fost posibil decat dupa ce in anul 1996 a fost numit de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist sa infiinteze o noua parohie, preotul Misu Constantin Costinel.Pe data de 5 iunie 1997 Parohia a fost infiintata, iar pe terenul viran s-a facut prima Sfanta Liturghie. Acest lucru s-a intamplat datorita voii lui Dumnezeu pentru ca, dupa cum spun enoriasii Parohiei pe terenul acesta viran in unele nopti aparea o lumina sub forma de cruce.Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfantul Antonie cel Mare".Prin colaborarea credinciosilor din cartierul Drumul Taberei in 3 luni de zile s-a ridicat o bisericuta. In decursul anilor biserica a suferit mai multe modificari arhitecturale transfomandu-se din corabie in cruce.In anul 2004 s-au inceput sapaturile pentru construirea bisericii "Inaltarea Domnului".Intre timp s-a facut un amplu studiu de fezabilitate si s-a ajuns la concluzia ca pe acest teren trebuie sa se construiasca un Ansamblu Ortodox care sa cuprinda urmatoarele cladiri:

* Biserica Inaltarea Domnului (in constructie);

* Biserica Sfantul Antonie cel Mare (capela);

* Cancelaria parohiala si clopotnita;

* Camin pentru copiii cu deficiente locomotorii;

* Camin de plasament pentru copiii strazii.

Prin ajutorul enoriasilor, a Primariei sectorului 6, a Postei Romane, a BCR si a lui Dumnezeu pe data de 20 noiembrie 2006 s-a turnat fundatia la biserica "Inaltarea Domnului".Prin contributia enoriasilor se construieste Turnul - Clopotnita care va avea 13m inaltime si 3 clopote donate de catre enoriasii parohiei.In curtea Bisericii se construieste un Monument inchinat eroilor cazuti in luptele pentru apararea pamantului stramosesc.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
studiu de fezabilitate   |  Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Clopote biserici  |  Lacasuri de cult  |  Lucru la inaltime  |  Piatra constructie  |  Studiu de fezabilitate  |  Turnul bisericii   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.