Biserica romano-catolica Sfanta Cruce Afisari: 579
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 1100
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos. Mihai Bravu, nr. 259, sector 3,
-------------------------
Phone: Telefon
  0738576342
-------------------------
Web: Internet
  email: parohie@sfantacruce.ro
  site: www.sfantacruce.ro

 
Scurt istoric  
Detalii  

În actuala casă parohială, a cărei construcţie a început în anul 1933, se află o capelă, care a aparţinut Bisericii Armeano-Catolice până în anul 1956, an în care la cererea parohului armeano-catolic, Pr. Clemens Koren, grav bolnav, capela a fost dată în grijă Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Conform cererii Parintelui Clemens, adresată Ministerului Cultelor, datată în 10.03.1956, a fost numit pentru grija pastorală a credincioşilor care frecventau capela, Pr. Sebastian (Ivan Petre), calugăr carmelitan descult.

Aşadar, ca şi parohie, "Sfânta Cruce" este o parohie relativ tanară. A fost creată de I.P.S. Dr. Ioan Robu, Arhiepiscop şi Mitropolit de Bucureşti, în anul 1987, pană în acest an, din punct de vedere canonic, fiind filiala parohiei Cioplea.

Primul paroh numit a fost Pr. Cornel Damian, actualmente episcop auxiliar al Arhidiecezei de Bucuresti, care cumpărând casa lipită de parohie, în anul 1989, a reuşit sa mărească existenta capelă.

În anul 1992, s-a început construirea bisericii, care a fost consacrată pe 19 august 1998. Cam în aceeaşi perioadă s-au facut reparaţii şi la vechea casa parohială, lângă care s-a construit şi o gradiniţă. De gradiniţă, care funcţionează în cadrul unei fundaţii, "Mlădiţa", se ocupă trei surori (una din Belgia, una din Coreea de Sud şi una din Luxemburg) din Congregaţia Surorilor Doctrinei Creştine şi patru educatoare.

 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
 
Biserici si lacasuri de cult  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.