Biserica Aparatorii Patriei I Afisari: 7781
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Biserici si lacasuri de cult Vizitatori: 3366
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Panselelor, nr. 31, sector 4,
-------------------------
Phone: Telefon
  0722121665
-------------------------
Web: Internet
  email: iulianscoipan@yahoo.com
  site: www.parohia-aparatorii-patriei.ro

 
Evenimente  
Detalii  

Biserica Parohiei Apărătorii Patriei I din Capitală a îmbrăcat in ziua  de 24 martie, haine de sărbătoare. LăcaÅŸul de cult va adăposti de acum înainte un fragment din moaÅŸtele Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. PreasfinÅ£itul Părinte Varlaam PloieÅŸteanul, Episcop Vicar patriarhal, a oficiat ieri seară slujba Acatistului Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi ÅŸi a Litiei în lăcaÅŸul de cult, alături de un sobor de preoÅ£i ÅŸi diaconi. Totodată, Biserica Apărătorii Patriei, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae ÅŸi Adormirea Maicii Domnului, l-a primit ca ocrotitor ÅŸi pe Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi.PreasfinÅ£itul Părinte Varlaam PloieÅŸteanul a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Aducerea unei părticele din moaÅŸtele Sfântului Teodosie de la Brazi în seara aceasta înseamnă un moment cu totul deosebit, deoarece dumneavoastră aveÅ£i ocazia de acum înainte să vă închinaÅ£i nu doar la Icoana Sfântului Nicolae ÅŸi la icoana Sfântului Ierarh Teodosie, ci ÅŸi la o parte din moaÅŸtele care au fost dăruite Bisericii dumneavoastră aÅŸa cum sublinia Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pentru evlavia ÅŸi pentru cinstea pe care aÅ£i arătat-o sfinÅ£ilor în general ÅŸi Sfântului Teodosie în mod special. AÅŸa cum ÅŸtiÅ£i Sfântul Teodosie a fost trecut în calendarul de cult în anul 2002 printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Biserici noastre. Iar în regiunea Vrancei, în jurul Mănăstirii Brazi el a fost cinstit ca martir ÅŸi ca ierarh cu viaţă sfântă”.

NumeroÅŸii credincioÅŸi prezenÅ£i au primit broÅŸuri cu viaÅ£a Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, precum ÅŸi iconiÅ£e.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
 
Biserici parohii  |  Biserici si lacasuri de cult  |  Biserici, läƒcaåŸuri de cult nunt䃠 |  Haine seara  |  Haine de zi  |  Lacasuri de cult  |  Mod de viata  |  Piatra constructie  |  Slujba la biserica  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.