Austrotherm Romania - Materiale termoizolante si profile pentru fatada, Bucuresti Afisari: 3068
Categorie: COMERT >> Materiale de constructii Vizitatori: 1268
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Iuliu Maniu, Nr. 598, Sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0213171227; 0213171229; 0213171231
-------------------------
Web: Internet
  email: office@austrotherm.ro
  site: www.austrotherm.ro

 
Termoizolare pentru pereti fatada  
Detalii  video  

Fatade

Termoizolarea fatadelor a ridicat nenumarate probleme de-a lungul timpului atât datorita diverselor moduri de executarea peretilor (din zidarie, din beton sau pe structuri usoare din lemn sau metal) cât si cerintelor de finisare (tencuiala, vopsea decorativa sau placaje de tip caramida aparenta).

Termosistemele au evoluat gratie utilizarii de materiale termoizolante performante: astazi, se recomanda solutii alcatuite din materiale compatibile, care raspund necesitatilor de izolare termica a cladirilor, putând fi folosite la constructiile noi sau pentru reabilitarea termica a fatadelor cladirilor vechi.

Mai mult decât atât, au fost dezvoltate solutii specifice pentru toate tipurile de pereti, în functie de alcatuirea acestora. Detaliile de executie sunt esentiale pentru o termoizolare eficienta, mai ales zonele în care pot aparea punti termice (racordul la soclu si la centurile sau grinzile planseelor, racordul la tâmplarie si cel de la streasina sau atic).

Austrotherm EPS AF PLUS reprezinta solutia ecologica perfecta pentru termoizolarea fatadelor locuintelor. Fatada este decisiva pentru aspectul unei cladiri. Aceasta confera o nota de individualitate imobilului si reprezinta si expresia simtului estetic al proprietarilor sau locatarilor. Dar lucrurile nu se opresc aici: Fatada protejeaza împotriva vântului si a intemperiilor, a arsitei si a gerului, a ploii si a zapezii.

Sistemul de izolare termica are numeroase avantaje:

  • îmbunatatirea capacitatii termoizolante a peretilor de exterior;
  • costuri reduse de manopera;
  • mare varietate de culori si/sau texturi;
  • posibilitatea realizarii de ancadramente si folosirea profilelor decorative fara a cauza deteriorari sau strapungeri prin termoizolatie;
  • îmbunatatirea microclimatului interior si reducerea costurilor legate de consumul de energie necesar pentru încalzire/racire (valabil pentru constructiile cu sistem complet de termoizolare).

 

Sistem de izolare termica pentru constructii noi

1. material de zidarie

2. substrat de tencuiala existent

3. adeziv

4. Austrotherm EPS® AF PLUS 

Sistem de izolare termica pentru lucrari de reabilitare

5. diblu de fatada

6. adeziv cu plasa integrata din fibra de sticla

7. grund

8. tencuiala subtire

 

Instructiuni de prelucrare:

  • Substratul trebuie sa corespunda cerintelor prevazute normelor in vigoare. Acesta trebuie sa fie stabil, uscat, curat si sa prezinte capacitate portanta. Suprafetele cu aderenta necorespunzatoare trebuie îndepartate si remediate. Se va evita o umezire ulterioara a peretelui.
  • Nu este admisa aplicarea componentelor de sistem la o temperatura de sub +5 °C, precum si în conditiile unor radiatii solare directe.
  • În cazul în care nu este aplicat un strat de armare în termen de doua saptamâni, este necesara o noua slefuire a placilor izolante Austrotherm EPS® AF.
  • Nu este permisa patrunderea de adeziv în rosturile de îmbinare si de rezemare, în caz contrar aparând punti termice

Fixati cu dibluri profilul de soclu pe grosimea placii si lipiti (de exemplu cu adeziv pentru profiluri Baumit KantenFix).

Aplicati adezivul pe placa Austrotherm EPS® AF PLUS pe margine si sub forma de puncte.

Dupa netezirea placilor: aplicati adeziv si inserati plasa din fibra de sticla (suprapunere minim10 cm).

Aplicati si structurati tencuiala subtire (de exemplu tencuiala pe baza de silicon Baumit, tencuiala silicat Baumit).

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video