ATIPIC Solutions - Preturi de transfer si consultanta strategica, Bucuresti Afisari: 370
Categorie: AFACERI >> Audit, contabili Vizitatori: 255
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. General Petre Popovat, Nr. 58, parter Sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0728095223
-------------------------
Web: Internet
  email: office@atipics.ro
  site: www.atipics.ro
  facebook: atipic.solutions/

 
Dosar preturi transfer  
Detalii  video  

Pregătirea dosarului preţurilor de transfer este singura modalitate prin care companiile pot dovedi în fața autorităților fiscale că au desfășurat tranzacții intra-grup la prețuri de piață prin care nu au distorsionat baza impozabilă. 

Conform legislației din România, contribuabilii mari care desfășoară tranzacții intra-grup materiale au obligația de a pregăti dosarul prețurilor de transfer anual. Restul contribuabililor au obligația de a pregăti dosarul prețurilor de transfer doar la solicitarea autorităților fiscale.

De reținut că deși nu toate companiile au obligația de a pregăti anual dosarul prețurilor de transfer, acestea au totuși obligația de a desfășura tranzacții intra-grup la valoare de piață.

Absența sau neprezentarea în termen a dosarului prețurilor de transfer conferă autorităților fiscale posibilitatea de a face ajustări de prețuri de transfer care ulterior pot fi greu sau uneori chiar imposibil de contestat.

În plus față de ajustările de prețuri de transfer, autoritățile fiscale pot aplica și o amendă pentru neprezentarea dosarului prețurilor de transfer de până la 14.000 RON dar și aplica penalități și majorări de întârziere asupra ajustărilor.

Atipic Solutions vă poate asista în pregătirea unui dosar al prețurilor de transfer care să fie în conformitate cu legislația de prețuri de transfer și cerințele de documentare din ce în ce mai stricte și care să corespundă totodată și cerințelor celor mai exigenți inspectori fiscali.

În măsura în care aveți un buget limitat, suntem deschiși la alternative de a lucra în echipe comune pentru pregătirea dosarului prețurilor de transfer.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video