Ghintura (Gentiana lutea); - Galbenele (Calendula offcinalis); - Coada soricelului (Achilea nillefolium); - Cicoare (Cichorium intybus); - papadie (Taraxacum otcinalis); - Coada calului (Equisetum arvense); - Turta mare (Agrimonia eupatoria); - Rostopască (Chelidonium majus); - Salvie( Saavia offcinalis); - Tintaura (Herba centauri) ; - Pedicuta (Lycopodium clavatum); - Trifoi rosu (Trifolium pratense); - Sunatoare (Hypericum perforatum); Mod de preparare: O lingurita de amestec la 250 ml apa. Cand apa da in clocot, se introduc plantele, se va opri din fiert lasandu-se 3 minute, se strecoara dupa care se poate consuma. Aceasta procedura se repeta de doua ori pe zi astfel incat ceaiul se va bea proaspat preparat. Se va consuma ceaiul dimineata inainte de micul dejun si seara inaintea cinei cu 30 de minute, dupa care se va sta intins pe partea dreapta timp de 20 de minute. |