CS Kuro Obi Afisari: 105
Categorie: SPORT, AGREMENT, SPECTACOL >> Arte martiale - cursuri de initiere Vizitatori: 66
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Husi , nr 13,
-------------------------
Phone: Telefon
  0740936632
-------------------------
Web: Internet
  email: contact.iaido@gmail.com
  site: www.kuro-obi.ro

 
Cursuri KARATE-DO  
Detalii  

Karate-dō (空手道) este o arta martiala japoneza introdusă în Japonia (și ulterior în lume) din Okinawa în 1922. În japoneză kara înseamnă gol, te înseamnă mână iar dō înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale. În karate se utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, blocaje, secerări, prize, proiectări fiind un stil extern de luptă.

Originile karate-ului le constituie diferite stiluri de arte martiale chinezesti (kung-fu sau gong-fu, respectiv kem-po în pronunțare japoneză), "strămoșul" fiind pokkeck (așa-numitul "box chinezesc" sau "box de templu"), respectiv shaolin quang-fa, practicat de călugarii templului shaolin. Derivate ale acestui sistem de luptă, mai ales așa-numitele "stiluri sudice" (China sudică) au stat la rîndul lor la baza Okinawa-te, a artelor marțiale practicate pe insula Okinawa. Acestea s-au dezvoltat din importante influențe repetate de-a lungul secolelor importate din China, dar și din stiluri de luptă băștinașe. Incă înaintea răspândirii sistemului de luptă Okinawa-te (ulterior kara-te) existau mai multe stiluri, care stau la baza "stilurilor tradiționale" ale karate.

Întemeietorul karatedo-ului modern este considerat Gighin Funakoshi(1868-1954), fondatorul stilului Shotokan. După 1922, când a sosit în Japonia din Okinawa, Funakoshi a făcut cunoscut karate prin mai multe demonstrații și prelegeri. Pentru a crește popularitatea stilului său de luptă (Okinawa-te), l-a denumit în japoneză "karate" (kara-te).

Există numeroase stiluri ("ryu"= școală în limba japoneză) de karate, diferite prin tehnicile de luptă și principiile strategice pe care le folosesc. De exemplu, Shotokan folosește atacuri lungi, din mișcare, punând accent pe viteză, mobilitate, suplețe, în timp ce în Goju-ryu se folosesc atacuri și blocaje scurte, fără deplasare, accentul fiind pus pe forță. Toate stilurile folosesc trei exercții de bază: kihon (bazele scolii respective, multe elemente fiind comune), kata (set de tehnici prestabilite mimând lupta cu adversari imaginari) și kumite (lupta cu adversar real). Locul în care se practică karate (sala de antrenament) se numește dojo. Termenul este folosit și în cazul altor arte marțiale japoneze.

Cursurile de Karate se adreseaza persoanelor care vor sa studieze un Karate traditional, care nu are nici o legatura cu latura sportiva, accentul punandu-se atat pe latura martiala cat si pe cea spirituala, studiindu-se kihon-ul (bazele), studiu, aprofundare kata, kumite cu 3 pasi (sanbon kumite), cu 5 pasi (gohon kumite), 1 pas (ippon kumite, acesta fiind un kumite avansat), kaeshi kumite (tehnici prestabilite la un anumit tip de atac), apoi trecandu-se treptat la ju kumite (kumite liber).

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Arta cursuri  |  Arte martiale  |  Arte martiale goju ryu  |  Arte martiale karate initiere si performanta  |  Cursuri arte martiale  |  Cursuri kung fu  |  Cursuri limba japoneza  |  Cursuri stil  |  Elemente legatura  |  Japoneza cursuri  |  Japonia   |  Pozitia corpului  |  Stil cursuri  |  Stil modern  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.