Puțurile de apa sunt doua tipuri: puțuri de mica adancime si puturi de mare adancime. Puturile de mica adancime au un timp de executie mic si costuri reduse de executie. Acest tip de put nu este recomandt pentru consumul de apa ci este folosit cu preponderenta in captarea apei menajere si irigatii. Puturile de mica adancime sunt expuse la un risc major de contaminare. Puțurile de adancime mare nu prezinta risc de contaminare, ele neavand impurități organice. - adancime mică sub 30 ml = apa menajera
- adancime medie 30-50 ml = apa potabila/consum casnic
- adancime mare 50-250 ml = apa potabila/consum industrial
Apa potabila - orice tip de apă în stare naturală sau dup
- ă tratare, folosită pentru băut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei și indiferent dacă este furnizată prin rețea de distribuție, din rezervor sau este distribuită în sticle ori în alte recipiente;
|