Icoane-lemn.ro Afisari: 142
Categorie: COMERT >> Arta si antichitati Vizitatori: 49
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Bucea , nr. 2, Campina, judetul Prahova
-------------------------
Phone: Telefon
  0040745037180
-------------------------
Web: Internet
  email: icoane@yahoo.com
  site: www.icoane-lemn.ro

 
Sf. Petru  
Detalii  

Simon Petru, cunoscut ca Sfântul Petru, în folclor Sânpetru, (n. ?- d. cca. 67) a fost un pescar din Betsaida (localitate pe malul nordic al lacului Genesareth, astăzi El Aradsch, Siria), unul din primii discipoli al lui Isus din Nazaret. Simon Petru este considerat în mod tradițional ca unul dintre cei doisprezece apostoli. A fost fratele mai mare al apostolului Andrei.

         În conformitate cu Evanghelia lui Marcu (cea mai timpurie), Petru a locuit în Capernaum, la marginea Lacului Ghenezaret din Galileea. Acolo avea o casă în care locuia cu soacra și soția sa (în acest sens Marcu 1:30-31, precum și Luca 4:38). Conform datelor din Evanghelia lui Ioan, Petru și fratele său Andrei ar fi fost originari din Betsaida (Ioan 1:44).

       Numele său inițial a fost Simon (în ebraică - "Șimon"). Conform evangheliștilor Marcu, Luca și Ioan, Isus l-a numit "piatră" (în aramaică "Chefa", "Kepha"), nume consemnat sub forma Πετρος și tradus în latină ca Petrus.

        Petru a fost unul dintre întemeietorii primei comunități iudeo-creștine din Ierusalim (împreună cu apostolii Iacob fratele lui Isus și Ioan). A fost de părere că numai evreii pot fi convertiți la creștinism. A avut unele controverse ideologice cu Apostolul Pavel. Pavel a susținut ideea universalității noii credințe, a necesității răspândirii noii religii și la alte popoare, nu numai la evrei.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Cuie  |  Icoana facatoare de minuni  |  Icoane lemn  |  Malul lacului  |  Nazaret   |  Sfanta ecaterina  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.