LIBRARIA LILIANA Afisari: 179
Categorie: COMERT >> Librarii Vizitatori: 82
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Dreptatii, nr. 16, sector 6,
-------------------------
Phone: Telefon
  0723462740
-------------------------
Web: Internet
  email: libraria.liliana@gmail.com
  site: www.libraria-liliana.ro

 
Sinopsa celor patru Evanghelii Pret: 12,00 RON
Detalii  

Autor: Preot Profesor Doctor Constantin Cornitescu;

 

O carte foarte utila atat pentru studentii la Facultatea de Teologie, cat si pentru orice crestin cu dorinta de a studia mai mult.

 

Din Cuvant inainte al Pr. Prof. Dr. Constantin Cornitescu:

„Lectura atenta a textului celor patru Evanghelii demonstreaza ca intre ele sunt asemanari de netagaduit, asemanari in pericope, fraze, iar uneori chiar in cuvinte. Aceste asemanari sunt mai izbitoare in primele trei Evanghelii (ale lui Matei, Marcu si Luca), Evanghelia lui  Ioan venin sa completeze ceea ce scrisesera inaintasii sai.

Acest fapt este firesc; se datoreaza faptului ca subiectul este unic; ca cei care l-au scris au fost martori directi ai celor intamplate (Matei si Ioan) sau ucenici ai Apostolilor (Marcu si Luca); in sfarsit ca au scris sub inspiratia Sfantului Duh. Evanghelia este una, lasata, insa, omenirii, sub patru forme.

Sinopsa de fata se vrea a fi un instrument de lucru, care pune la dispozitia cititorilor, asezate in paralel, textele celor patru Evanghelii, pentru a arata asemanarea dintre ele, originea comuna si interdependenta lor literara.

Expunerea se face pe patru coloane; apare, insa, foarte rar si a cincea coloana acolo unde un text apare, intr-o forma foarte asemanatoare, pentru a doua oara in Evanghelie.

Textul romanesc folosit la alcatuirea sinopsei este cel al Noului Testament editat in 1979, care apare cu aprobarea Sfantului Sionod al Bisericii Ortodoxe Romane.”

 

 

Pentru exemplificare a se vedea pozele (din cauza rezolutiei pozelor, paginile par mai galbene si mai mici, in realitate foile cartii sunt de culoare alba si au margini in jurul textului).

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Carti online  |  Carti religie  |  Carti vizita  |  Editare format hd  |  Educatie religioasa  |  Libertatea de religie  |  Librarie online  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.