Fundatia Caritabila Sf. Daniel - Turda Afisari: 167
Categorie: SERVICII DIVERSE >> Ingrijire batrani, bolnavi, copii Vizitatori: 95
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Curcubeului, nr. 27, Turda, judetul Cluj
-------------------------
Phone: Telefon
  0264311028; 0744246970
-------------------------
Web: Internet
  email: sfdaniel_turda@yahoo.com
  site: www.fundatiasfdaniel.ro

 
Despre noi  
Detalii  

Normalizarea copilăriei minorilor aflaţi în dificultate şi a vieţii vârstnicilor instituţionalizaţi, se poate realiza prin soluţii permanente, de plasare în structuri de tip familial, ca alternative la instituţionalizarea clasică, în care specificul dotărilor, inter-relaţiile cu ceilalţi copii, adulţi şi vârstnici să se aproprie cât mai posibil de specificul vieţii de familie, fapt concretizat prin finalizarea lucrărilor de construcţie, în parteneriat elveţian Stiftung Hilfe fur Kinder und Alte Menschen in Rumanien, a Casei de tip familial de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici „Robert Frischknecht” şi a Casei de tip familial pentru copii „Lukas”.

Noutatea acestui proiect constă în combinaţia dintre, o casă de tip familial pentru copii şi o alta pentru vârstnici. Îmbogăţind viaţa instituţională a celor două generaţii, prin relaţionarea acestora,  se va reuşi  nu numai o creştere a calităţii vieţii, ci se vor diminua  şi o parte din efectele adverse generate de instituţiile clasice.

Prin reunirea celor două generaţii, în acelaşi areal se vor impulsiona schimbul de păreri, toleranţa şi consideraţia faţă de sine şi ceilalţi, transmiterea sentimentului apartenenţei într-un anumit loc şi se va cultiva sentimentul de acceptare a diferitelor concepţii şi orientări despre lume, precum şi capacitatea de a  se bucura unul de celalalt. La acestea se adaugă şi elemente a căror intenţie este de a oferi şi oamenilor mai vârstnici o lărgire a orizontului lor experimental, o îmbogăţire a vieţii lor cotidiene instituţionale.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Camera de baie  |  Energoterapie  |  Organizatie neguvernamentala  |  Personal serviciu  |  Relatiile de familie  |  Servicii medicale  |  Serviciul familial persoane handicap grav  |  Spatiul de bucatarie  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.