Cafeaua se împarte în doua soiuri principale: Arabica si Robusta. Robusta se distinge prin concentratia ridicata de cofeina (aproape dubla fata de Arabica), cremozitatea intensa si aroma profunda, dura. India este unul dintre procesatorii de cafea timpurii, izvoarele scrise mentionând cafeaua ca bautura preferata de înalta aristocratie înca din antichitate. Cherry este denumirea unei metode de procesare traditionale, care consta în uscarea ciresii de cafea la soare, fara ca mucilagiul si coaja care acopera bobul sa fie îndepartate. Magia procesarii cafelei are loc în Baba Budan (nucleul regiunii Chikmagalur). Baba Dudan poarta numele unui sfânt indian, care revenind dintr-unun pelerinaj în Yemen, planteaza primul arbust de cafea din Chikmagalur, dând astfel nastere cultului cafelei în India. Aflata într-o depresiune îmbracata de paduri tropicale si udata regulat de ploi dense, calde Chikmagalur este paradisul arbustilor de cafea. Aceasta origine de Robusta este una dintre cele mai apreciate din lume si va promite doza de energie zilnica, fara a ignora rasfatul papilelor gustative. Veti avea placerea sa experimentati note intense de ciocolata, caramel si nuci, alaturi de dulceata stafidelor si aftertaste-ul subtil de portocala. |