Pink Bourbon poarta denumirea unei varietati de cafea deosebite, printre cele mai pretentioase din lume. Asemeni arbustului deli cat, de culoarea somonului, ne-am perfectionat ani la rand, cu rabdare, pasiune si determinare, pana am reusit sa transpunem performanta dobandita în fiecare ceasca de cafea pe care o vindem. Se spune ca Ethiopia este locul unde cafeaua a fost descoperita pentru întâia oara. Conform legendei, un pastor etiopian îsi conducea caprele la pascut, când a gasit o vale umbrita de arbusti de cafea. În timp ce el se odihnea la umbra acestora, caprele sale pasteau din fructele lor. Uimit de energia pe care animalele au capatat-o, a cules din fructe si le-a dus în sat pentru a arata si familiei noua descoperire. Mit sau adevar, cert e ca Ethiopia este unul dintre cei mai vechi procesatori de cafea, existând izvoare scrise în acest sens care dateaza din secolul XVIII. Dijmmah (sau Jimma) este una dintre regiunile cele mai harnice în productia cafelei, cu un procent care depaseste 50% din vanzarea nationala anuala. Cafeaua a fost procesata dupa o metoda traditionala, denumita natural. Aceasta consta în uscarea fructelor întregi, fara ca mucilagiul si coaja care înconjoara bobul sa fie îndepartate. Grade 5 Mocca Dijmmah este unul dintre cele mai râvnite soiuri produse local, datorita intensitatii gustului si aromei. Va veti delecta cu o bautura cu aciditate placuta, note efervescente de coacaze, ciocolata neagra, coaja de portocala si hamei, alaturi de o cremozitate consistenta si postgust de vin. |