Costa Rica este unul dintre cei mai apreciati producatori de cafea din America Latina datorita rugozitatii tehnice de care da dovada. Cafeaua Costa Ricana este imbatabila atât datorita climatului unic, deosebit de bogat al tarii, dar si investitiilor pe care guvernul le-a acordat dezvoltarii tehnologice în materie de cafea. Regiunea Tarrazu este o perla nationala, datorita profilului unic al cafelei cultivate aici. Denumirea SHB reprezinta acronimul clasificarii Strictly Hard Boab, care desemneaza bobul tare, cu o densitate mare, specifica altitudinii înalte. Cafeaua a fost procesata prin spalare, deci, coaja protectoare a fructului a fost îndepartata înainte ca acesta sa fie cules din arbore, urmând ca dupa coacere, bobul sa fie spalat în repetate etape si într-un final fermentat în apa. Veti avea bucuria de a gusta o cafea cu un profil catifelat, aromat si parfumat, ale carei note dulci si fructate de nectarine, caramel, afine si prune se împletesc suav, fara a modifica aciditatea naturala, blânda si usoara. |