Peru adaposteste peste 28 de microclimate diferite, fiecare asigurând un mediu prolific cultivarii de cafea pe întreg cursul anului. Noi ne-am orientat spre o cafea colectata din doua regiuni faimoase ale tarii: San Martin si Cajamarca. Pe de-o parte, San Martin (aflat în apropierea vârfurilor muntoase ale Anzilor), produce un rod profund si intens. Contrastând, Cajamarca îsi are lacasul la poalele muntelui, într-o depresiune marginita de padurile amazoniene, al carui sol umed, intens populat de fauna si flora pestrite, rodeste soiuri de cafea vibrante, pline de aroma. Pentru a putea armoniza disonanta celor doua regiuni, am ales varietatile Catimor si Catuai. Profunzimea si duritatea montana o regasim în Catimor (prin note de caramel, ciocolata neagra si migdale), în timp ce Catuai îmblânzeste si permite notelor (specific amazoniene) de portocala si coacaze negre sa prinda glas pe valul palatin. Împreuna, aciditatea devine tartarica, în timp ce corpul preparatului va capata o cremozitate intensa. Cafeaua este descrisa drept grade 1, care, conform reprezentarilor locale, reprezinta vârful calitativ din punct de vedere al dimensiunii bobului si a defectelor admise pe lot. Totodata acronimul HB se traduce prin hard bean, adica bob dur, dens, de altitudine înalta, în timp ce MCM (Machine Cleaned Mejorado) sugereaza ca procesarea si curatarea cafelei s-au realizat mecanic, asigurând o strictete absoluta în vederea mentinerii calitatii. DetaliiCategoriiCAFEA DE SPECIALITATEBrandPink BourbonGrad de prajireLightNoteCiocolata neagra, Coacaze rosii, Migdale, Portocala Aroma Exploziva, Parfumata Aciditate Tartarica CorpCremos, DurScor cupping (puncte pe scara SCA)82,75 |