Cafeaua Guatemaliana se afla în topul favoritelor noastre, nereusind vreodata sa ne dezamageasca, datorita profilului unic, usor recogniscibil, aromat persistent si dulce. Depresiunea muntoasa New Oriente a fost odinioara una dintre cele mai sarace ale tarii, însa, ulterior unui proiect agricol înfiintat în 1950 (în urma caruia fiecare hectar care înconjoara muntele a fost populat cu arbusti de cafea), aceasta a devenit printre cele mai bogate din tara. New Oriente este acoperita de roca vulcanica metamorfica: o combinatie uimitoare de minerale si cristale, care influenteaza major gustul ulterior al cafelei plantate aici. Noi am ales o împletire a varietatilor Bourbon si Catuai (pe de-o parte vibrant si intens, pe de alta delicat si catifelat). Clasificarea SHB este acronimul pentru Strictly Hard Boab, care denota bobul de cafea cu o densitate si duritate crescuta, specifica altitudinii înalte. Veti avea placerea sa gustati o cafea îmbietoare, cu note persistente de ciocolata, portocala, caramel si nectarine. Aciditatea malica si corpul cremos sunt elementele cheie unui gust profund si intens, care nu se va estompa usor de pe valul palatin. |