CMI DR. Gresinger Livia clinica stomatologica- Arad Afisari: 78
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 22
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Crinului, nr. 2, Arad, judetul Arad
-------------------------
Phone: Telefon
  0742213848
-------------------------
Web: Internet
  email: office@parodontologie-arad.ro
  site: www.parodontologie-arad.ro

 
IGIENA ORALA  
Detalii  video  

6 PASI PENTRU GINGII SĂNĂTOASE

1. Periati-vă dintii de 2 ori pe zi timp de minim 2 minute

Tehnica de periaj folosită este extrem de importantă întrucât un periaj incorect este ineficient.

Cea mai răspândită metodă este cea a rulării:

Se periază grupe de 2-3 dinti, pozitia periutei este cu perii la 45 grade fată de suprafata de curătat a dintelui, aproape de gingie, si se fac 8-10 miscări de rotatie dinspre gingie spre vârful dintelui, si NICIODATĂ invers ( întotdeauna” de la rosu spre alb”). După ce au fost curătate atât suprafetele dinspre obraz cât si cele din interior, se curătă suprafetele muscătoare ale dintilor laterali (măselelor) cu 8-10 miscări dinspre posterior spre anterior. Nu uitati să periati si suprafa?a limbii deoarece acolo sunt gazduite un număr mare de bacterii. Pastele de dinti trebuie să contină fluor, dar rolul cel mai important îl reprezintă tehnica de periaj, si nu tipul de pastă de dinti.

 

  2. Utilizarea atei dentare Utilizati ata interdentară pentru a curăta spa?iile dintre dinti unde se poate ascunde placa bacteriană. Miscările sunt doar de scoatere, dinspre papila interdentară spre partea masticatorie a dintelui, si nu invers!

 

 

Ca alternativă recomandată pacientilor parodontopati se poate folosi dusul bucal.

 

3. Utilizati o periută de dinti cu peri din plastic, având vârful rotunjit, de consistentă medie, cu indicator de uzură, care trebuie înlocuită cam o dată la 3-4 luni.

Nu apăsati prea tare la periaj deoarece acesta poate duce la uzura smaltului dintilor si la retragerea gingiei de pe dinti.

 

4. Clătiti cu apă de gură de 2 ori pe zi după periaj. Apele de gură recomandate pacientilor cu boală parodontală sunt cele care contin clorhexidină, dar care trebuiesc folosite un interval limitat de timp, doar la indicatiile medicului parodontolog. Apoi se indică ape de gură cu continut de flour si care sunt fără alcool, cu specificatia ca apa de gură să fie schimbată la 2 luni, deoarece bacteriile orale se obi?nuiesc cu un anumit tip de apă de gură si nu mai reactionează la substantele active. Se clăteste cavitatea orală cu 10-15 ml de solutie, apoi scuipati fără a mai clăti gura. Nu se înghite.

 

5. Renuntati la fumat!

Tutunul scade aportul de oxigen si de nutrienti la nivel gingival si slăbeste si mecanismele de apărare ale organismului, astfel încât corpul devine mult mai predispus la infectii, cum e si boala parodontală.

Tutunul creste riscul de complicatii sau de esec al tratamentului parodontal.

6. Mergeti la controalele periodice la medicul parodontolog!

Acestea sunt la intervale de 6 luni la pacientii sănătosi pentru prevenirea bolii parodontale si la 3 luni pentru cei care au deja boală parodontală, pentru a o tine sub control.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video