Asistent Consulting - Contabilitate, fiscalitate, resurse umane, Constanta Afisari: 122
Categorie: AFACERI >> Audit, contabili Vizitatori: 38
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Mamaia, Nr.1bis, et.1 , Constanta, judetul Constanta
-------------------------
Phone: Telefon
  0744341388
-------------------------
Web: Internet
  email: office@constantacontabilitate.ro
  site: www.constantacontabilitate.ro
  facebook: constantacontabilitate

 
Asistent Consulting - detalii firma  
Detalii  video  

Am simtit nevoia de a va impartasi  pur si simplu povestea mea (Nicoleta Tudor ) si implicit a  noastra (echipa Asistent Consulting) , care incepe in 1999…

Mi-am dorit intodeauna o afacere  cu baze solide, cu oameni de calitate si valorosi,  care sa  cresca frumos, sa ofere servicii ce aduc plus valoare clientilor nostri. Am reusit (zic eu) sa crestem si sa ne slefuim in toti acesti ani, astfel incat in acest moment suntem cea mai buna versiune a echipei noastre de pana acum .Sunt recunoscatoare fiecarei membre a echipei noastre pentru ca a ales sa-si implineasca aspiratiile in cadrul  echipei Asistent Consulting. Cu o echipa bine inchegata si orientata catre succes si autocunoastere, orice afacere creste de la sine!

Daca stau bine si ma gandesc este o poveste in care se pot regasi multi proprietari de afaceri si multi tineri la inceput de drum.

Cand am terminat facultatea (Finante-Banci in cadrul ASE Bucuresti -1998) ma gandeam incotro sa o apuc… job in banca,  job in domeniul contabilitatii sau ce altceva as fi putut sa fac avand in vedere ca nu aveam experienta profesionala?

Intamplarea a facut ca sotul meu sa deschida o afacere de comert cu amanuntul  si cine ar fi fost mai potrivit sa  tina contabilitatea decat mine ? Am terminat un liceu economic si timp de patru ani am avut cursuri de contabilitate, clar ma descurcam, nu-i asa ? Si asa am inceput . Eeei…nu a fost nici pe departe atat de simplu cat ne asteptam.

Am fost ajutata timp de 3 luni de o doamna contabila cu foarta multa experienta , careia ii sunt profund recunoscatoare! Fara sfaturile dansei nu as fi pornit pe acest drum! Cand nu am mai avut pe nimeni alaturi au inceput intrebarile: cum sa intocmesc celelalte documentele primare despre care nu invatasem nimic, cum sa tin evidenta, ce autorizatii ne sunt necesare, ce declaratii sa depun?  Multe , multe necunoscute pe care le-am rezolvat pas cu pas, citind in carti, in Monitorul Oficial, intreband la ANAF si la toate celelelate institutii …(noroc ca sunt curioasa din fire si perseverenta). In 1999 nu exista atat de multa informatie pe internet si orice zvon auzit la coada la care stateai pentru depunerea declaratiilor te facea sa intri in panica pana reuseai sa verifici informatia intr-un document legislativ . Si asa am INVATAT … inainte de a  face o afirmatie sau a emite o opinie intai VERIFICI!

Afacerea sotului nu a mai mers si cand a inceput sa aiba pierdere a inchis-o! S-a orientat catre alt domeniu : transport intracomunitar de marfa si casa de expeditii, dupa ceva timp s-a dovedit a nu fi rentabil, am renuntat si la asta.

Deci, alta etapa in viata mea profesionala. Ce sa fac? Pai…ma angajez ..am experienta acum! Da’ de unde?

Oferta primita era in alt domeniu (import, distributie, servicii ) si eu am avut sansa de a ma angaja contabil sef datorita faptului ca proprietarul afacerii (o persoana  deosebita) a vazut omul din mine si nu a fost intesat in mod deosebit de experienta profesionala pe care o aveam. Am mai INVATAT ceva : in orice afacere conteaza OAMENII si POTENTIALUL lor. Depinde de tine cum reusesti sa aduci PLUS VALOARE in companie modeland acesti oameni.

Si uite cum ma straduiam in fiecare zi sa stiu si sa fac lucrurile corect, ca la carte, pentru a nu dezamagi in primul rand pe cel care mi-a oferit o sansa si apoi pe mine! A fost o perioada extraordinara, de aproximativ 3 ani in care eu m-am perfectionat tot timpul, am reusit sa termin  stagiul la CECCAR si sa iau examenul de expert contabil in 2007.

Ii multumesc tot timpul primului si singurului meu angajator adevarat pentru modul in care m-a format. De altfel si acum imi este client si ii port un respect deosebit!

In 2007 mi-am deschis prima societate de contabilitate, eram proprietar de afacere, am devenit angajator,  domeniile de activitate s-au diversificat foarte mult, evident ma confruntam cu noi provocari, gaseam noi solutii, acumulam din ce in ce mai multa experienta profesionala! Poate parea greu avand in vedere schimbarile legislatiei fiscale, numai ca atunci cand pui SUFLET, faci lucrurile cu PASIUNE, munca nu mai este munca este IMPLINIRE si MULTUMIRE!

“Alege-ti o ocupatie pe care sa o iubesti si nu vei mai fi nevoit sa muncesti o singura zi din viata ta!” Confucius

Am invatat sa intocmesc toata documentatia pentru infiintarea unei societati si pentru modificari ulterioare la Registrul Comertului.

Am invatat sa fac expertize contabile (chiar foarte multe expertize contabile ) si mi-am dat seama ca imi place foarte mult aceasta parte a meseriei noastre.

Faptul ca mi-am dorit sa STIU si sa EVOLUEZ a fost un mare plus pentru mine si  pentru cei din jurul meu, cred eu, deoarece  cautam si gaseam raspuns la orice intrebare profesionala primeam de la oricine (colegi, prieteni, angajatori, clienti  etc.) Pentru unii poate parea pierdere de timp, lucru facut pro bono, insa pentru mine a insemnat  PROGRES si acumulare de noi cunostinte!

Incepand cu ianuarie  2007 Codul Fiscal a suferit o actualizare masiva a reglementarilor in domeniul TVA , ca urmare a  implementarii Directivei Europeane in legislatia interna. Erau atat de multe aspecte noi incat ne-am gandit ca pentru profesionistii contabili erau necesare lamuriri si astfel in decembrie 2006 am organizat primul nostru seminar intitulat  „Reglementari TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2007”

Apoi s-a infiintat Camera Consultantilor Fiscali si examenul de acces la profesia de consultant fiscal a fost o alta provocare (era foarte multa materie de invatat – Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala, Codul Vamal, etc – numai Codul Fiscal avea  aproximativ 400 pagini, dar…ce mai conta, oricum eram implicata in rezolvarea a diverse spete fiscale in fiecare zi ) . Asa ca in 2009 am devenit consultat fiscal .

Cu toate ca  de la inceputul activitatii mele am facut tot ce a fost necesar in domeniul resurselor umane, dupa modificarile legislative din anul 2011, am facut si cursuri de perfectionare , devenind in 2011 inspector de resurse umane.

In anul 2014 am devenit formator.

De ce formator? Pentru ca urmatoarele proiecte pe care le voi dezvolta vor fi :

-“Atelierul de salarizare” “, un proiect dedicat tuturor celor care vor dori in mod practic ce insemna salarizare sau sa perfectioneze ceea ce stiu deja;

-“Scoala de conta practica” , un proiect dedicat tuturor celor care vor dori sa afle dpdv practic ce insemna contabilitatea sau sa perfectioneze ceea ce stiu deja;

-“Antreprenoriatul dpdv practic “, un proiect dedicat tuturor celor care intentioneaza sa inceapa o afacere sau care au deja o societate si simt ca au nevoie de lamuriri in domeniul contabil, fiscal si a ceea ce insemana raspunderea administratorului intr-o societate

-“REVISAL si intocmire documente din domeniul resurselor umane”, un proiect dedicat celor care isi doresc sa-si construiasca o cariera in acest domeniu

Toata povestea de mai sus a creat de fapt ASISTENT CONSULTING . Suntem asistenti si consultanti ai clientilor nostri, sprinjinindu-i la orice pas pentru a atinge succesul in afacerea pe care o desfasoara !

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video