Cabinet individual de psihologie Ionescu Angela Afisari: 39
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Psihiatrie-Psihologie Vizitatori: 12
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Calea Dorobantilor, nr. 168, bl. 15, sc. D, parter, ap. 113, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0745418132
-------------------------
Web: Internet
  email: angelaionescu@yahoo.com
  site: www.cabinet-psiho.ro

 
Psihoterapie individuala  
Detalii  

Psihoterapia individuală constă în întâlniri faţă în faţă între psihoterapeut şi client, programate la solicitarea clientului. Şedinţele de psihoterapie individuală au durata de 1 oră. În mod excepţional se pot programa şi întâlniri cu durata de 2 ore.

Prima şedinţă este destinată interviului şi evaluării iniţiale a situaţiei clientului. Pe baza acestora se poate stabili dacă este potrivită intrarea într-un proces terapeutic de lungă sau de scurtă durată. Uneori sunt necesare mai multe întâlniri pentru a determina problematica clientului şi a stabili obiectivele terapiei.

Tehnicile utilizate sunt multiple şi variate, de la tehnici verbale (dialog, tehnici comportamentale, interpretări oferite clientului), până la tehnici de acţiune (joc de rol, punere în scenă, inversiune de rol, desen, modelaj, mişcare) sau tehnici corporale (actinguri specifice analizei reichiene). Propunerile ţin de fiecare dată cont de disponibilitatea clientului.

Durata psihoterapiei este variabilă, în funcţie de natura problemelor, de motivaţia şi ritmul evoluţiei clientul, de factorii exteriori care interferă cu terapia (situaţia familială şi profesională, evenimente de viaţă: decese, separări, accidente etc.). Frecvenţa întâlnirilor psihoterapeutice poate fi mai mare (2-3 pe săptămână în situaţii de urgenţă sau de mare dificultate: anxietate crescută, risc suicidar, pierderi majore etc.) sau mai mică (o întâlnire la 2-3-4 sătptămâni: de regulă, spre sfârşitul terapiei sau la persoanele care solicită mai degrabă consultanţă psihologică). De obicei, ritmul obişnuit al psihoterapiei este de o şedinţă / săptămână.

 

Avantaje ale psihoterapiei individuale:

–          sentiment de intimitate crescută între client şi terapeut, ceea ce facilitează dezvăluirea de aspecte private, delicate

–          atenţie susţinută 100% din partea terapeutului pe parcursul întregii şedinţe de psihoterapie

–          asigurarea confidenţialităţii

–          o mai mare flexibilitate în realizarea programărilor

 

Dezavantaje ale psihoterapiei individuale:

–          posibilitatea cantonării repetitive asupra aceloraşi problematici, cu un ritm mai lent al progresului

–          posibilitatea blocării vreme mai îndelungată în reacţii transferenţiale, proiective

–          stimulare şi feed-backuri unilaterale venite dinspre psihoterapeut

–          costuri mai mari decât într-o terapie de grup

 

Costul este de 100 RON / şedinţa de 1 oră. Plata se face la fiecare întâlnire. Neparticiparea la o şedinţă de psihoterapie fără să fi anulat sau reprogramat cu cel puţin o zi înainte, presupune plata acesteia.

Înscrieri ?i informa?ii la tel. 0745 418132 sau e-mail angelaionescu@yahoo.com– psihoterapeut dr. Angela Ionescu (formator-supervizor ARPsiC)

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Cabinete psihoterapie  |  Colegiul psihologilor   |  Evenimente private  |  Programul flexibil  |  Programul de functionare  |  Psihoterapie grup  |  Psihoterapie individuala  |  Sistem terapeutic   |  Tehnici baza desen  |  Terapii comportamentale  |  Vindecare  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.