Asociatia Club Sportiv Rotile Schimbarii Afisari: 59
Categorie: REPARATII, SERVICE, INTRETINERE >> Diverse Vizitatori: 33
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Ploiesti, judetul Prahova
-------------------------
Phone: Telefon
  0244522488
-------------------------
Web: Internet
  email: contact@sesprahova.ro
  site: www.sesprahova.ro

 
Serviciul de transport adaptat  
Detalii  video  

Serviciul de transport adaptat

Legea 448/2006, art. 22:

Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să ia următoarele măsuri specifice în vederea asigurării transportului în comun al persoanelor cu handicap:a) să achiziţioneze mijloace de transport în comun adaptate;b) să adapteze mijloacele de transport în comun aflate în circulaţie în limitele tehnice posibile, conform reglementărilor în vigoare;c) să realizeze, în colaborare ori în parteneriat cu persoanele juridice, publice sau private, programe de transport al persoanelor cu handicap.

De ce transport adaptat?Persoanele cu dizabilități au dreptul la transport (Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată). Multe dintre acestea sunt persoane active, merg la școală, la serviciu, la recuperare etc, iar cu ajutorul serviciului de transport adaptat pus la dispoziție de Structura de Economie Socială (SES) Prahova, gradul de îndeplinire al nevoilor acestora va crește.

În Prahova trăiesc aproximativ 36.315 de persoane cu dizabilități, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (31 decembrie 2013).

NOU!Transportul persoanelor cu dizabilități va fi realizat atât urban cât și interurban cu ajutorul unui autoturism special adaptat. De asemenea, în situația în care domiciliul/spațiul de destinație nu este accesibil, va fi utilizat un elevator electric pentru scaun rulant pentru transportul clientului pe trepte.

 
Galerie foto (2)
[Image #1] [Image #2]
Prezentare video