Restaurant Mezze Afisari: 2232
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 869
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Mircea Vulcanescu, nr.153 B,sector 1 , Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  Tel.021.311.66.33 ; 0720.044.469
-------------------------
Web: Internet
  email: office@mezze.ro
  site: www.mezze.ro

 
Despre Cultura Libaneza  
Detalii  video  

Variante ale dansului Dabke se regasesc si in cultura Siriei, a Palestinei si Iordanului. Sub denumirea de Chobi, Dabke se regaseste ca dans traditional chiar si in Irak.

Pentru a va imagina miscarile dansului Dabke, va sugeram aseamnarea cu o sarba romaneasca.

Dans al comunitatii si solidaritatii, Dabke este dansat de catre membrii unei colectivitati, la nunti sau orice alt eveniment unde oamenii se aduna la sarbatoare. Ca si sarba romaneasca, dansul Dabke este dansat fie de femei, fie de barbati sau de femei si barbati la un loc. Conducatorul sirului de dansatori Dabke simbolizeaza un copac falnic, cu trunchiul drept, bratele in aer, intinse asemenea unor crengi vanjoase, iar picioarele, care parca zdrobesc pamantul prin bataia vioaie a ritmul alert, sunt asemenea unei radacini care isi cauta, cat mai adanc, legatura cu pamantul. Felul in care dansul armonizeaza sariturile si bataia pamantul cu picioarele reprezinta cea mai distincta caractaerictica a dansului Dabke. Conducatorul dansului mai este numit si "capul", si se identifica prin miscarea pe care o face, in aer, deasupra capului sau, cu o batista, iar in cazul caducatorului femeie, cu un sirag de margele. Conducatorul este singurul care poate sa improvizeze asupra tipului de dans sau sa impuna schimbarea ritmul, in timpul dansului, ceilalti urmandu-l.

Recordul mondial, pentru cei mai multi participanti la un dans Dabke, a fost doborat de 2,743 de dansatori, care au dansat, timp de sapte minute incheiate, dansul in sase pasi, insufletiti de traditie si dorinta de a stabili acest record.

Dansul Dabke a fost popularizat si, totodata dezvoltat prin aportul unor accente moderne, in secolul al douazecilea, de catre compozitori si cantareti libanezi, participanti, de-a lungul timpului, in cadrul legendarului festival Baalbek, organizat in orasul Baalbek din Liban.

Alaturi de Beirut, capitala tarii, orasul Baalbek se numara printre cele mai insemnate orase ale Libanului, istoria sa masurand peste 5,000 de ani. Considerat, pe vremea romanilor, cel mai important oras al Orientului, una dintre minunile lumii antice, si supranumit de catre greci, Heliopolis, adica "oras al Soarelui", in prezent, Baalbek constituie o atractie turistica, loc de pelerinaj si de inchinaciune pentru credinciosi, avand conotatii religioase foarte puternice.

 
Galerie foto (3)
[Image #1] [Image #2] [Image #3]
Prezentare video
 
Amestec de ingrediente  |  Arayes kafta  |  Arta culinara  |  Atractie turistica  |  Baba ghanuj  |  Baclava nuca   |  Beirut, capitala tarii  |  Boia iute  |  Bucataria libaneza  |  Carne tocata  |  Carne de berbecut  |  Carne tocata  |  Carne tocata de vita si berbecut  |  Carne tocata vita  |  Cartofi prajiti  |  Castraveti murati  |  Casuta bani  |  Casuta dar  |  Casuta miri  |  Casuta plicuri  |  Caterig libanez  |  Catering  |  Ceapa verde  |  Chiftelute cu susan   |  Chiftelute susan  |  Combinatie culori   |  Cotlete berbecut  |  Dans dabke  |  Dansatori dabke  |  Dansului dabke  |  Exigentele clientilor  |  Familiarizarea cu bucataria libaneza  |  Frigarui pui  |  Frigaruile marinate la gratar  |  Gastronomia libaneza  |  Houmous   |  Houmous beirouty   |  Ingrediente: vinete coapte  |  Kafta grill   |  Kafta sandwich   |  Kastaleta ghanam   |  Kebbeh   |  Kolash bel jibneh   |  Limonada libaneza   |  Lipie umpluta cu carne tocata  |  Lipie umpluta cu sos  |  Mancare libaneza  |  Mancare libaneza catering  |  Mancare libaneza la domiciliu  |  Mancaruri la gratar   |  Mancaruri preparate  |  Margele  |  Masline rosii  |  Meniul libanez  |  Mezze libanez  |  Mezze mancare libaneza  |  Moutabbal   |  Naut amestec  |  Paine prajita  |  Pasi de dans  |  Pasta de naut houmous  |  Piata victoriei   |  Preparate gratar  |  Preparate gratar vita  |  Preparate la gratar  |  Preparate vita  |  Preparatele bucatariei libaneze  |  Produsele bucatariei libaneze  |  Restaurant bucuresti  |  Restaurant mezze bucuresti   |  Restaurante bucuresti  |  Restaurante sector 1  |  Restaurante specific libanez  |  Salata de castraveti  |  Salata de patrunjel tabbouleh  |  Salata de rosii  |  Salata de vinete moutabal  |  Salata fattoush  |  Salata verde cu castraveti   |  Salata verde cu ceapa  |  Salate rosii  |  Salate vinete  |  Shish taouk   |  Specialitati culinare  |  Specific libanez  |  Suc rosii  |  Supa de linte   |  Traditii din liban  |  Tumia   |  Ulei susan  |  Usturoi, rosii, patrunjel  |  Vinete coapte  |  Vita de vie  |  Warak enab   | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.