RESTAURANT CASA SATYA Afisari: 846
Categorie: RESTAURANTE, CAZINOURI, DISCOTECI >> Restaurante Vizitatori: 413
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd.Banu Manta, nr. 25, sector 1, Bucure?ti
-------------------------
Phone: Telefon
  0736392587; 0736392585;
-------------------------
Web: Internet
  email: office@satya.ro
  site: www.satya.ro

 
Ceaiuri de plante calmante, relaxante  
Detalii  video  

Ceaiurile de plante care calmeaza,relaxeaza au valoare foarte mare in lumea agitata de astazi. Asa ca alegeti-va aroma favorita si savurati pe indelete efectele reconfortante ale unui ceai linistitor.

Musetel – Chamaemelum nobile si Matricaria chamomilla 

Cele doua tipuri de musetel au aspecte si intrebuintari similare. Ceaiul din flori de musetel are un efect usor sedativ care ne ajuta sa ne relaxam si sa dormim linistit dupa o zi stresanta. Ceaiul este bun si pentru copii, iar o alta intrebuintare minunata a musetelului este intr-o baie calda.

Lamaita – Melissa officinalis

Este un ceai cu efect de improspatare, cu aroma varatica si care are efecte uimitoare de calmare. Lamaita actioneaza asupra intregului sistem nervos si in acelasi timp stimuleaza inima. Florile si frunzele de lamaita pot fi infuzate timp de 15 minute, pentru ca ceaiul sa dobandeasca o aroma mai puternica. Se poate servi cald sau rece.

Iarba matei – Nepeta cataria

Este o planta pe care pisicile o adora, de aici si denumirea. Efectul ei este euforizant si relaxant in acelasi timp, iar aroma sa florala o face o planta ideala pentru a fi infuzata si consumata sub forma de ceai. Are, de asemeni, un efect tonic si un gust usor lemnos.

Tei – Tilia x europea

Teiul este foarte popular in tara noastra, cu totii am avut bunici care ne preparau seara ceai de tei pentru un somn lin. Cu o aroma florala dulceaga, aceasta planta este un remediu bun in tratarea anxietatii, a nervilor, a durerilor de cap si a indigestiei. De asemeni, poate fi un bun adjuvant in reglarea presiunii sangvine si calmarea palpitatiilor.

Valeriana – Valerian officinalis

De regula asociata cu efectul ei sedativ, valeriana calmeaza intreg sistemul nervos si este folosita in tratarea insomniilor. Este, insa, recomandat un consum echilibrat de ceai de valeriana, intrucat excesele pot cauza stari letargice, dureri de cap si alte simptome. Folositi cu discretie.

Verbina – V. officinalis

Aceasta planta are un efect tranchilizant, care poate calma diverse afectiuni ale sistemului nervos si poate ameliora insomniile. De asemeni, este recomandat un consum cu moderatie al ceaiului cu verbina si a se evita pe perioada sarcinii.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video