Prodent Clinic -clinica stomatologica-Bucuresti Afisari: 642
Categorie: ASISTENTA MEDICALA >> Stomatologie si tehnica dentara Vizitatori: 382
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Sos. Nordului, nr. 60,sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0720932294; 0737444488
-------------------------
Web: Internet
  email: office@prodentclinic.ro
  site: www.prodentclinic.ro

 
Parodontoza  
Detalii  video  

Paradontoza este o infectie grava a gingiilor, care distruge tesutul moale si osul ce sustine dintii. Paradontoza poate duce la pierderea dintilor sau, mai grav, creste riscul atacurilor de cord, al accidentelor vasculare cerebrale si poate cauza alte probleme mari de sanatate.

Paradontoza este o boala comuna, rezultand, de obicei, din cauza unei igiene orale deficitare. Periajul zilnic, folosirea atei dentare si curatarea profesionala in cabinetul stomatologic pot reduce substantial sansa de a dezvolta paradontoza.

 

Simptomele paradontozei • Gingiile inflamate; • Gingiile inrosite sau purpurii; • Gingiile hipersensibile la atingere; • Gingiile care se retrag, lasand la iveala o suprafata a dintilor mai mare decat cea normala; • Puroi intre dinti si gingii; • Respiratie urat mirositoare; • Gust rau in gura; • Pierderea dintilor; • O schimbare in modul in care dintii se potrivesc atunci cand musca. Exista diferite tipuri sau clase de paradontoza. Paradontoza cronica este cea mai frecventa clasa si afecteaza, in general, adultii. Paradontoza agresiva incepe, de obicei, in copilarie sau la maturitatea precoce si afecteaza doar 1 sau 2% din populatie.

Cand trebuie anuntat medicul dentist Gingiile sanatoase sunt ferme si au o nuanta de roz pal. Daca gingiile sunt pufoase si au culoarea rosu inchis sau sangereaza putin, atunci medicul dentist ar trebui anuntat imediat. Cu cat medicul este contactat mai repede, cu atat sansele de a preveni problemele grave de sanatate sunt mai mari.

Cauzele paradontozei Principala cauza a paradontozei este dezvoltarea placii dentare. Placa este o substanta lipicioasa compusa din bacterii si din particulele resturilor alimentare. Aceasta incepe sa se formeze atunci cand amidonul si zaharurile din alimente interactioneaza cu bacteriile gasite in mod normal in gura. Periajul dentar si folosirea atei dentare indeparteaza placa bacteriana, insa daca igiena orala nu se intretine zilnic, placa se va forma rapid, in circa 24 de ore.

Placa bacteriana care ramane pe suprafata dentara mai mult de doua sau trei zile se poate intari, formand tartrul. Acesta este mult mai greu de indepartat si, mai mult decat atat, actioneaza ca un rezervor pentru bacterii. De obicei, oamenii nu pot scapa de tartrul dentar prin periaj si prin folosirea atei dentare, ci doar prin efectuarea detartrajului in cabinetul stomatologic.

Cu cat placa si tartrul raman mai mult pe suprafata dintilor, cu atat conseciintele vor fi mai grave. Initial, acestea pot irita si inflama gingiile, dezvoltand astfel gingivita. Gingivita este cea mai usoara boala parodontala care, daca se lasa netratata, avanseaza in paradontoza si afecteaza tesutul de sub gingii, putand cauza pierderea tesutului osos si, in final, al dintilor.

Alte Cauze Fumatul – reprezinta un motiv pentru care apar bolile gingiilor. Acest viciu duce la slabirea sistemului imunitar, facilitand acumularile bacteriene, crescand totodata si riscul dezvoltarii infectiilor dintilor. Ingrijirea orala necorespunzatoare – cei mai multi dintre pacienti periaza o data sau de doua ori pe zi dintii, insa acestia nu realizeaza cat de importanta este si perierea limbii, precum si utilizarea apei de gura si a atei dentare. Diabetul – persoanele care sufera de diabet au mai multe sanse de a dezvolta infectii ale gingiilor, care la randul lor vor duce la impiedicarea folosirii insulinei, ceea ce face ca diabetul sa fie monitorizat mai dificil. Din nefericire, ambele probleme de sanatate duc la cresterea riscului aparitiei de boli cardiovasculare. Antibioticele – anumite medicamente au in compozitie substante care sunt capabile sa reduca productia salivei, care joaca un rol foarte important in curatare gingiilor si stopeaza inmultirea bacteriilor.

Complicatii Din nefericire, daca paradontoza nu este tratata, aceasta poate duce la dezvoltarea altor complicatii precum boli cardiovasculare, bacteriile produse de aceasta afectiune a cavitatii bucale, fiind capabile sa migreze pana in sangele arterelor inimii, formandu-se inflamari. De asemenea, nivelul de zahar al sangelui este mai dificil de controlat, datorita prezentei mai multor infectii iar necesitatea insulinei nu mai poate fi monitorizata. In plus, femeile insarcinate care prezinta afectiuni gingivale, pot da nastere prematur.

Tratament Laser la ProdentClinic:

Clinica noastra dispune de ultimele tehnologii in domeniul stomatologic si ofera solutia tratarii parodontozei cu ajutorul laserului (fara durere).

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
Prezentare video