| | | |
JUDECATORIA SIBIU Afisari: 2466
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Judecatorii, parchete, tribunale Vizitatori: 1046
SUMAR
-------------------------
 
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Bd. Victoriei, nr. 11, Sibiu, judetul Sibiu
-------------------------
Phone: Telefon
  0269.217.104 Fax: 0269.211.314
-------------------------
Web: Internet
  email:
  site:
 
Detalii activitate

Judecatoria Sibiu functioneaza în cladirea situata în Sibiu, B-dul Victoriei nr.11, numita "Palatul de Justitie", cladire aflata în administrarea Ministerului de Justitie prin Tribunalul Sibiu.

 

Adresa Judecatoriei SIBIU este: Sibiu, B-dul Victoriei nr. 11, cod 550024, Judetul Sibiu, România

 

 Telefon: 0040-269-217104

 

Fax: 0040-269-211314

 

E-mail: jud.sibiu@just.ro

 

Persoane de contact: judecator Gulutanu Alina Nadia

 

Date despre aceasta constructie avem înca inainte de ridicarea ei, respectiv din anul 1904, din nr.51 al publicatiei "Foaia Poporului" care mentioneaza:

 

"Noul palat în Sibiu

 

Nu peste mult se va ridica în Sibiu un nou palat, anume palatul justitiar pentru tribunal si celelalte judecatorii.Noul palat va fi zidit în gradina Flora ( suburbiul Iosefin) pe care guvernul a cumparat-o cu 99.700 coroane dela consistorul nostru de aici.Noul palat va costa 800 mii de coroane."

 

Tot în "Foaia Poporului" de data aceasta anul 1908, nr.44, asistam la inaugurarea constructiei:

 

"Noul palat de Justitie din Sibiu fiind gata, saptamâna trecuta s-au mutat toate judecatoriile acolo, în strada S.Hewis (poarta Cisnadiei). În parter este judecatoria cercuala, în primul etagiu e tribunalul (prezidiul) iar în al doilea procuratura"

 

Prin legea de organizare judecatoreasca din data de 25.06.1924, organele puterii judecatoresti erau: judecatoriile, tribunalele, Curtile de Apel, Curtile cu Jurati si Înalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Legea de organizare judecatoreasca nr.5/1952 prevede importante modificari prin infiintarea tribunalelor populare , de raion, de oras si de raion orasenesc, Tribunalul Raional Sibiu aflându-se în acea vreme în circumscriptia Tribunalului Regional Brasov.

 

Odata cu reorganizarea administrativa din anul 1968, prin legea 58 de organizare judecatoreasca se desfiintau formele existente pâna la acea data, înfiintându-se din nou: judecatoriile, tribunalele judetene alaturi de tribunalele militare teritoriale si tribunalele militare de mari unitati, iar ca instanta superioara Tribunalul Suprem.

 

Tribunalul Judetean Sibiu avea în circumscriptia sa judecatoriile Sibiu si Medias.

 

În acelasi an 1968, printr-o masura abuziva, instantele judecatoresti, notariatul si avocatii din Sibiu care isi desfasurau activitatea in sediul " Palatului de Justitie"-denumire la care s-a renuntat in perioada comunista - au fost mutati intr-o cladire improprie si necorespunzatoare in favoarea fostului Comitet Judetean P.C.R. Acesta si-a desfasurat activitatea in acest imobil pana cand , in noua conjunctura politica creata prin inlaturarea regimului comunist, instantele judecatoresti, procuratura, notariatul si Baroul au revenit in spatiu in luna noiembrie 1990.

 

Legea de organizare judecatoreasca nr.92/1992 introduce denumirea simpla de Tribunal . La ora actuala Tribunalul Sibiu are in circumscriptia sa mai multe judecatorii: Sibiu, Medias, Agnita, Saliste si Avrig.

 

In prezent , in cladirea "Palatului de Justitie" formata din subsol, parter, 2 etaje si mansarda , cu cate circa 25 incaperi pe nivel (cu exceptia subsolului si a mansardei) functioneaza: la parter si et.I - Judecatoria Sibiu si Tribunalul Sibiu iar la etajul II si mansarda - Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu si Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, cladirea pastrandu-si aceeasi structura pentru care a fost initial destinata.

 

De curand s-au demarat procedurile privind reparatia capitala a cladirii cu elemente constructive de consolidare precum si de creere de noi spatii atat birouri cat si sali de judecata, toate acestea menite sa asigure conditii optime de desfasurare a activitatii de infaptuire a actului de justitie.

Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Actului de justitie  |  Curte casatie justitie  |  Curti de apel romania  |  Judecatorii parchete tribunale  |  Legi organizare judecatoreasca  |  Sali de judecata  |  Spatii de birouri  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola: